RAR, controale… dese


În cursul anului trecut, inspectorii Reprezentanţei judeţene Caraș-Severin a Registrului Auto Român au verificat un număr de 962 de autototurisme, mai mult de jumătate dintre acestea, mai exact 53,53 la sută, fiind declarate neconforme din punct de vedere al legislaţiei rutiere. Mai grav este faptul că 19 maşini din totalul celor verificate au fost trecute la categoria „pericol iminent de accident”, din cauza defecţiunilor mari pe care le aveau.

30 la sută dintre autovehiculele verificate aveau deficienţe din punct de vedere al siguranţei rutiere, ceea ce înseamnă proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție. La alte aproape 100 de maşini din totalul celor controlate au fost constatate valori ale emisiilor de CO2 peste limitele admise.

În urma verificărilor, un sfert dintre şoferii depistaţi că circulă cu maşini care pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic au rămas fără cartea de identitate a vehiculului.

În ceea ce priveşte numărul maşinilor înmatriculate în cursul anului anterior, acesta a crescut cu 17,5 la sută faţă de 2014, fiind eliberate 4.600 de cărţi de identitate a vehiculelor.

Bogdan NAUM