Să guşti din pâine citind…


Recent a ieşit de sub tipar cartea „Gustul pâinii”, o antologie literar-artistică apărută la Editura „Sfântul Ierarh Nicolae” din Brăila, volum în care prof. Ana-Cristina Popescu, din Caransebeş, care însă predă limba română la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Oţelu Roşu, a adunat texte de proză, poezie, teatru şi încercări de eseu ale elevilor cărora le este dascăl, dar şi creaţiile unor colaboratori din diferite zone ale ţării.

Antologia se înscrie în Proiectul „Gusturile Dunării. Pâine, Vin şi Plante” – „Tastes of Danube. Bread, Wine and Herbs”, care continuă un alt proiect, „Dunărea dorită” – „The Wanted Danube”, recompensat cu două premii europene, şi a apărut ca urmare a discuţiilor din cadrul întâlnirii literare a Ligii Scriitorilor – Filiala Timişoara Banat, din luna octombrie a anului trecut.

În lucrarea de faţă – spune frumos scriitorul şi jurnalistul Ioan-Romeo Roşiianu –, Ana-Cristina Popescu adună vlăsatre de suflet între coperţile unei cărţi ce devine vatră literară în care ea pune la dospit cuvintele pentru literatura de mai târziu.

Bianca METEŞ