Un meci care a adus Caransebeşul cu picioarele pe pământ!


resita caransebes 7

Şcolar Reşiţa – Viitorul Caransebeş 5-2 (3-0)

Sâmbătă, 27 august, Viitorul Caransebeş a disputat ultimul meci de pregătire înaintea începerii, în week-end-ul următor, a ediţiei 2016-2017 a Ligii a IV-a. Gugulanii s-au deplasat la Reşiţa, unde, pe Stadionul „Mircea Chivu”, au întâlnit pe Şcolar, o echipă pregătită foarte bine de Leo Doană și cu pretenții de promovare.

A fost un joc frumos, cu un nivel tehnico-tactic mult peste ceea ce există îndeobşte în cel de al patrulea eşalon fotbalistic al ţării, însă canicula şi-a pus amprenta pe rezultatul final, având în vedere că gugulanii au venit în Valea Domanului cu doar două rezerve, din lot absentând în meciul cu Şcolarul o serie de piese grele, pe care Dan Doran s-a bazat aproape la fiecare meci. Prin urmare, dacă gazdele au avut la dispoziţie nu mai puţin de zece schimbări, în repriza a doua caransebeşenii au evoluat cu acceaşi garnitură din startul partidei, la final fiind pur şi simplu epuizaţi de efort.

Pentru Reşiţa au înscris Costescu (min. 5), Beloescu (min. 30, din penalty), Liuba (min. 37), Rădulescu (min. 60) şi Banac (min. 65), iar pentru oaspeţi au punctat Negoescu (min. 49) şi Burcoiu (min. 78).

Şcolar Reşiţa: D. Petruţ, B. Szijj, M. Banac, R. Doda, R. Costachi, F. Costescu, L. Breșneni, C. Bloju, A. Liuba, G. Beloescu, Al. Coviţ; au mai intrat după pauză: C. Zimmermann, G. Ponoran, S. Coviţ, C. Epure, A. Vlad, P. Domăneanţ, A. Săndescu, L. Rădulescu şi D. Ţoţu, accidentaţi fiind R. Covăsală şi D. Negrei. Antrenor, Leo Doană.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, B. Gulea, L. Vătafu, M. Gheorghescu, D. Drăgoi, I. Feneş, D. Bona, N. Imbre, C. Negoescu, M. Dragomir, C. Ungur; am mai intrat pe parcursul meciului S. Burcoiu şi A. Oprea. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat o brigadă avându-l la centru pe Dorin Voina.

„Astăzi am pierdut cu 5-2, dar aş vrea să vorbesc despre câteva aspecte legate de acest meci. Dacă echipa gazdă a făcut, înainte de această partidă, 10 zile de cantonament, noi, de când s-a format Viitorul Caransebeş, cu toate meciurile amicale pe care le-am disputat, avem, să zic, undeva în jur de 10-12 antrenamente. Este foarte greu să joci la acest nivel, susţinând în trei zile două meciuri, cum e cazul nostru, şi, în plus, şi cu patru sau cinci jucători absenţi din lot. E vorba despre Suru, Şandru, Neagu, Văluşescu, Dovlete, Văcărescu sau Ivanici… Nu-mi place, dar mă văd nevoit să mă repet: asta este situaţia, fotbalul este pe planul doi la mulţi dintre jucători, dar încercăm, totuşi, să formăm un grup şi să avem rezultate cât mai bune. Într-adevăr, este greu să joci cum o facem noi, şi dau exemplu întâlnirea de astăzi, fiindcă, după partida de miercuri, de la Lupac, abia înainte de jocul cu Şcolar ne-am întâlnit. Este foarte greu în condiţiile astea… Dar asta nu scade cu nimic din meritele echipei gazdă, care a obţinut o victorie meritată. Scorul putea să fie mult mai mare, sau tot atât de bine diferenţa putea să fie mai mică, pentru că şi ei, şi noi am ratat. Una peste alta, ne-am atins scopul, am format echipa, am jucat, am văzut la ce nivel ne situăm… Mergem mai departe, acest meci ne-a coborât cu picioarele pe pământ, ştim ce avem de făcut în continuare şi sper ca la meciurile oficiale, din campionat, să putem să aliniem un «unsprezece» de bază care să fie cât de cât aproape de cel ideal, şi să avem continuitate”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Dan Doran.

Sorin ROGOZ

resita caransebes 8