Prefectul nu vede cu ochi buni reparaţiile făcute la Secţia L1 Caransebeş a CFRSediul Palatului Administrativ din Reşiţa a găzduit recent şedinţa Colegiului Prefectural Caraş-Severin, pe a cărei ordine de zi au fost înscrise trei informări, prima privind activitatea desfăşurată de către CN CF „CFR” SA, Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara, Secţia L1 Caransebeş, pentru îmbunătăţirea calităţii infrastructurii prin lucrări de întreţinere curentă şi reparaţii periodice, de la începutul acestui an până în 31 octombrie, o alta referitoare la Programul PNDR 2014-2020, respectiv indicatori de implementare la nivelul județului Caraș-Severin, a treia vizând activitatea desfăşurată de către ANIF, Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Caraş-Severin, în perioada 1 ianuarie-31 octombrie a.c.
Referitor la prima dintre acestea, prefectul Cristian Gâfu a apreciat că lucrările de întreţinere periodică efectuate în acest an nu au fost efectuate corespunzător, dar speră că lucrurile vor intra pe făgaşul normal în cursul anului viitor. De asemenea, prefectul a evidenţiat promptitudinea cu care s-a intervenit în cazul recentului accident feroviar de la Cornuţel, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Instituţiei Prefectului.
La al doilea punct al ordinii de zi, Cristian Gâfu a solicitat de la AFIR situaţia la zi a plăţilor efectuate în Caraş-Severin, pentru a vedea unde se situează acesta comparativ cu alte judeţe şi pentru a se găsi soluţii de eficientizare pe viitor.
La ultimul punct, prefectul judeţului a sugerat ca, din cauza numărului mic de angajaţi, munca să fie concentrată pe activităţile cele mai importante ale acestei instituţii.
Totodată, Cristian Gâfu a anunţat că în acest an, din cauza pandemiei, nu a reuşit să se deplaseze în teren pentru verificări amănunţite, dar speră că anul viitor situaţia epidemiologică să se îmbunătăţească, şi astfel să poată verifica la faţa locului toate aspectele problematice din Caraş-Severin. (G. Luca)