La Caransebeş, Consiliul Local dă bani pentru şcoala onlineConsilierii locali caransebeşeni au aprobat recent atât proiectul de hotărâre privind facilitarea activităţii didactice în mediul online, pentru gestionarea situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-CoV-2 în municipiu, în vederea depunerii acestuia spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, cât şi pe cel privind cheltuielile legate de acesta.
Valoarea totală a proiectului este de 6,9 milioane de lei, iar valoarea cofinanţării proprii, în sumă de 191.577 de lei, şi cheltuielile neeligibile se asigură din bugetul local al municipiului.
Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea accesului elevilor din Caransebeş la procesul de învăţare în mediul online, prin achiziţionarea de echipamente mobile de tipul tabletelor pentru uz şcolar, precum şi a unor echipamente sau dispozitive electronice necesare activităţilor didactice, astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în condiţii cât mai sigure.
Grupul-ţintă îl reprezintă elevii şi cadrele didactice selectate, de la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, respectiv de la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu”, de la Colegiile Naţionale „C.D. Loga” şi „Traian Doda”, precum şi de la Liceele Tehnologice „Dacia”, „Decebal” şi „Trandafir Cocârlă”.
Astfel, Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” a solicitat un număr total de 135 de echipamente, dintre care 97 de tablete pentru elevi, Colegiul Naţional „C.D. Loga” – 1.552 de echipamente, din care 84 de laptopuri, 54 de camere web şi 1.193 de tablete, Colegiul Naţional „Traian Doda” a cerut 1.468 de echipamente, respectiv 61 de laptopuri, 47 de camere web şi 1.190 de tablete pentru elevi, Liceul Tehnologic „Dacia” – 1.105 echipamente, din care 68 de laptopuri şi 849 de tablete, Liceul Tehnologic „Decebal” a solicitat 832 de echipamente, respectiv 53 de laptopuri şi 591 de tablete, iar Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” – 237 de echipamente, în care intră 28 de laptopuri şi 173 de tablete pentru elevi.
Geanina LUCA