PNL, fuziune prin absorbţie cu ALDELa începutul acestei luni, Biroul Politic Național al PNL a decis cu unanimitate de voturi realizarea unei fuziuni prin absorbție cu ALDE.
„Pentru că eu am susținut acest lucru încă de anul trecut, pentru că am o relație corectă și de respect cu colegii liberali din ALDE, am avut onoarea să fiu ales să fac parte din Echipa de negociere a condițiilor de unificare cu acest partid liberal important, cu lideri autentici și patrioți.
Partidul Național Liberal, cel mai vechi partid din Uniunea Europeană, curajos și responsabil în cele mai grele momente ale începutului României, cât și mai apoi, ctitor al creșterii ei, în perioadele moderne și contemporane, este singura voce de dreapta care poate coagula energiile creative ale națiunii române!
Aștept cu optimism politic și dorință națională sinceră, pentru binele României și al națiunii noastre aflate la răscruce de vânturi, ca și alte partide de dreapta să urmeze exemplul ALDE.
În momentele istorice de crize succesive sau simultane, fie ca vorbim de cele economice, financiare, sociale, sanitare sau militare, interesul național este primordial în fața interesului politic.
Fie că vorbim de doctrine sau partide, de fuziuni sau alianțe cu dreapta, ori parteneriate cu stânga, în clipe grele uniunea națională este cea mai importantă”, a scris preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, pe pagina sa de socializare. (B. Meteş)