„Chef” de Ziua Europei


Primăria municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” au ţinut să marcheze ziua de 9 Mai prin Promenada Cicliştilor şi Alergătorilor, o acţiune la care au luat parte câteva zeci de elevi de la instituţiile de învăţământ din oraş, dar şi iubitori ai mişcării în aer liber de toate vârstele, printre amatori aflându-se, ca de fiecare dată când este vorba de astfel de manifestări, şi primarul Felix Borcean.
După ce edilul le-a amintit tripla semnificaţie a acestei zile – cucerirea Independenţei în 1877, Ziua Europei şi Ziua Victoriei, când s-a încheiat cel de Al Doilea Război Mondial –, participanţii au ascultat Imnul României, al Europei şi al Caransebeşului, compus de Antoniu Sequens, după care au plecat din faţa Primăriei, au ocolit Parcul „Gral. Ioan Dragalina”, au ajuns la intersecţia drumului care duce la Reşiţa, şi s-au întors pe acelaşi traseu, pe celălalt sens de mers. La finiş, participanţii au fost aşteptaţi cu dulciuri şi băuturi răcoritoare asigurate de organizatori.
După-amiază, de la ora 17, tot cu prilejul Zilei Europei, în faţa Catedralei Episcopale s-a desfăşurat un flash-mob la care au luat parte două coruri şi două ansambluri folclorice, Caransebeşul numărându-se printre cele 100 de oraşe din ţară unde au avut loc astfel de acţiuni. (S. Rogoz)