„Plusul cel mai mare sper să fie forma bună a echipei la începerea returului”


Interviu cu Alexandru Florei, preşedintele Clubului „Metalul” Oţelu Roşu

Domnule Florei, turul campionatului Ligii a IV-a s-a terminat, suntem în pauză competiţională. Aţi încheiat pe locul doi. Sunteţi mulţumit de poziţia ocupată?

– Având în vedere începutul de campionat pe care l-am avut, de faptul că am pregătit şi format echipa cu doar o săptămână înainte de debutul sezonului, pot să mă declar foarte mulţumit. Sperăm însă că, odată cu începerea pregătirii din această iarnă, să mai aducem doi-trei jucători, astfel încât să ne putem atinge obiectivul propus: prmovarea în Liga a III-a.

Plusuri, minusuri la echipă, după acest tur de campionat?

– Ca plusuri pot să menţionez randamentul bun al echipei şi activitatea conducerii, respectiv a antrenorilor, care, la fel ca toată lumea, îşi doresc promovarea, după atâţia şi atâţia ani, în Liga a III-a. Plusul cel mai mare însă sper eu că va veni, iar acesta să fie forma bună a echipei odată cu începerea returului de campionat. La capitolul „minus” aş trece pierderea celor patru puncte pe teren propriu şi înfrângerea de la Lupac, meci pe care eu consider că l-am pierdut pe mâna noastră, şi nu fiindcă, aşa cum spun unii şi alţii, Lupacul este cea mai bună echipă. Nu am nimic cu nimeni, nu critic pe nimeni, nu-mi place să vorbesc despre alte formaţii, dar s-a văzut pe teren, nu pot să spun din cauza cui şi de ce, dar am pierdut pe mâna noastră acel joc.

La toate nivelurile, în toate ligile, se simte deja dramatic lipsa banilor. Cum e la „Metalul” Oţelu Roşu?

– Momentan, mulţumim lui Dumnezeu, la Oţelu Roşu, cu ajutorul domnului primar Luca Mălăiescu, al domnişoarei viceprimar Magda Lungu şi al oamenilor care au fost lângă echipă, pot să spun că jucătorii sunt cu salariile la zi. Ce ne dorim în continuare e susţinerea financiară, capitol la care suferă toată lumea fotbalistică. Îmi exprim şi pe această cale speranţa că vom reuşi să aducem pe lângă noi mai mulţi oameni de fotbal, sponsori… Îi aşteptăm cu mare drag.

Ce program are „Metalul” în continuare?

– Prima acţiune ar fi reunirea lotului, în perioda 18-21 ianuarie, cu vizita medicală pe care o vom efectua aici, la Spitalul Orăşenesc, după care va urma o perioadă de acomodare la efort, până în data de 31. În 1 februarie urmează să plecăm în cantonament la Poiana Mărului, până în data de 8, când vom coborî şi când avem programat un meci amical cu „Muncitorul” Reşiţa, nu ştim încă unde, ori pe stadionul nostru, „Vichente Birău”, ori la Zăvoi. În principiu, noi am mai legat nişte jocuri amicale, nu pot să spun exact când, şi numai cu echipe din Liga a III-a. Avem şi o promisiune de la o formaţie din eşalonul secund, Poli Timişoara, am discutat cu antrenorul lor, Vali Velcea, şi, în funcţie de programul pe care şi l-a făcut dânsul, când vor găsi o zi liberă, sunt bineveniţi, noi îi aşteptăm cu tot dragul. Dacă nu vom reuşi, vom căuta alte echipe, pe Corvinul Hunedoara, ori altele, care vor fi dispuse şi în programul cărora ne putem găsi şi noi un loc.

Un gând de încheiere?

– Aş dori să le transmit tuturor iubitorilor de fotbal din Caraş-Severin, şi în special celor din Oţelu Roşu, multă sănătate, şi sper să nu-i dezamăgim pe suporterii noştri din oraş în ceea ce priveşte obiectivul pe care ni l-am propus, promovarea în Liga a III-a. Îi aşteptăm să fie şi în continuare lângă echipă, aşa cum au fost mereu…

Pagină realizată de Sorin ROGOZ