Frigul deschide porţile Centrului pentru persoane fără adăpost


Temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă au făcut ca numărul persoanelor care au ajuns la Centrul pentru Persoane fără Adăpost din Caransebeș, singurul de acest fel din Caraş-Severin, să crească. Unii au venit direct pentru a primi găzduire, iar alții au fost aduși de primării sau de alte persoane. Cei care au fost primiţi aici au beneficiat de cazare, trei mese pe zi, consiliere juridică, psihologică și socială. În prima etapă, acestora li se determină locul de domiciliu și, după caz, li se întocmesc actele de identitate. Cei care sunt din alte județe sunt găzduiți în Centru între 10 și 30 de zile, după care sunt îndrumați spre județele de domiciliu.

Persoanele fără adăpost din Caraș-Severin pot rămâne în această instituţie 12 luni, cu posibilitatea prelungirii șederii cu încă un an. În același timp, se încearcă incluziunea socială a acestora.

Centrul Rezidențial de Asistență și Reintegrare pentru Persoane fără Adăpost din Caransebeș, care are o capacitate de 80 de locuri, a fost înființat în anul 2008, până în prezent fiind tranzitat de peste 1.350 de persoane. (M. Doman)