Un Guvernator la Caransebeş


În organizarea Cluburilor Rotary din Caransebeş, Reşiţa şi Lugoj, zilele trecute, în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului a avut loc o întâlnire la care a participat şi Emil Sopoian, Guvernatorul, în mandatul 2017-2018, al Districtului Rotary România şi Republica Moldova (2241).

În cadrul reuniunii, Emil Sopoian a transmis viziunea preşedintelui Rotary International, australianul Ian Riseley, care a fost comunicată la pregătirea ce a avut loc la San Diego, la care au luat parte toţi cei 520 de guvernatori din peste 220 de ţări. „Una dintre ideile transmise, foarte dragă mie, este aceea de a-i îndemna pe colegii rotaryeni din Caransebeş să promoveze tinerii în rândurile Rotary. Un alt îndemn pe care l-a făcut Ian Riseley este de a promova doamnele în rândurile Rotary, dar s-a referit şi la membership, în sensul că, anual, ar fi bine să creştem numeric cu doi membri, dar opinia mea este că trebuie să creştem mai mult calitativ decât cantitativ, fiindcă, venind în organizaţia noastră oameni cu mare experienţă profesională şi cu înaltă moralitate, sigur că vor acţiona în comunitate în domeniile lor şi vor implementa proiectele necesare”, a spus Guvernatorul Districtului Rotary România şi Republica Moldova.

Aflat pentru prima oară la Caransebeş, oaspetele s-a declarat impresionat de frumuseţea oraşului, dar mai ales de clădirea Primăriei.

Alina Almăjan, preşedintele Clubului Rotary Caransebeş în mandatul 2017-2018, s-a arătat bucuroasă şi onorată de faptul că organizaţia din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului găzduieşte anul acesta evenimentul intitulat „Ora Guvernatorului”.

Arin Ispas, membru al Clubului Rotary Caransebeş, ne-a informat că, la balul organizat la sfârşitul lunii martie, s-a lansat ideea strângerii de fonduri pentru achiziţionarea unui bronhoscop şi a unor aparate de monitorizare a funcţiilor vitale la nou-născuţi, pentru Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş. „În urma acestei acţiuni, s-au adunat 4.500 de euro, în afară de sponsorizările primite de la diverse firme. De asemenea, sperăm ca până la finalul anului să inaugurăm macheta 3D, realizată din bronz, cu Cetatea veche a Caransebeşului, un proiect pe care l-am demarat în mandatul în care eu am fost preşedintele clubului. Suntem cam la jumătatea drumului, Primăria municipiului, care este parteneră în acest proiect, ne-a promis că anul acesta va fi finalizată şi partea care-i revine ei, pentru că noi ne-am achitat de ceea ce ne revenea nouă. Sperăm ca, pe viitor, bineînţeles, cu ajutorul caransebeşenilor, să putem face mult mai multe lucruri pentru oraş, şi să putem spune că avem un municipiu din ce în ce mai frumos, iar în final se va reuşi rezolvarea problemelor cu care se confruntă Spitalul Municipal de Urgenţă. Eu zic că suntem pe drumul cel bun”, a mai adăugat Arin Ispas.

Sonia BERGER