Plata facturii de gaze naturale – mai simplu şi mai accesibil


Utilizarea canalelor de plată a facturilor, canale alternative la plata prin casierii, prezintă o serie de avantaje importante: posibilitatea de a opta pentru orice locaţie de plată aflată în proximitate, reducerea timpului alocat pentru plata facturilor, simplificarea procesului de plată şi, nu în ultimul rând, posibilitatea de a accesa diverse modalităţi de plată, inclusiv plata în numerar.

Pentru ca plata facturilor de gaze naturale să se efectueze cât mai rapid şi cât mai simplu, E.ON Gaz România a dezvoltat parteneriate cu principalele bănci şi instituţii financiare care activează în zona sa de competenţă, astfel încât clienţii companiei să beneficieze de facilităţile de plată oferite de către acestea.

În cele 20 de judeţe în care E.ON Gaz România activează, există un număr de peste 800 de agenţii bancare ale BRD – Groupe Société Générale, ING Bank, Băncii Transilvania, Băncii Centrale Cooperatiste Creditcoop, circa 650 de locaţii PayPoint şi aproximativ 200 de locaţii Payzone, acestea din urmă fiind situate în magazine care comercializează bunuri de larg consum.

Astfel, în judeţul Caraş-Severin, contravaloarea consumului de gaze naturale poate fi achitată la un număr de 46 de locaţii, din care: 11 agenţii BRD – Groupe Société Générale; o agenţie ING Bank; 6 agenţii ale Băncii Transilvania; 3 agenţii ale Băncii Centrale Cooperatiste Creditcoop; 21 de puncte de încasare PayPoint; 4 puncte de încasare Payzone.

Numărul acestor locaţii este într-o continuă creştere, astfel încât plata facturilor de gaze naturale devine tot mai facilă.

Clienţii E.ON Gaz România au posibilitatea să achite factura de gaze naturale în numerar la majoritatea punctelor de încasare enumerate anterior, modalitatea de plată fiind la fel ca şi la casieriile companiei noastre. Pentru plata în numerar a facturilor este necesară prezentarea facturii.

Totodată, factura de gaze naturale şi servicii poate fi achitată folosind şi instrumentele moderne de plată puse la dispoziţie de partenerii E.ON: plata prin intermediul cardului bancar (ATM şi POS), plata prin Debit Direct, serviciul Internet Banking, virament bancar, precum şi plata prin intermediul altor dispozitive speciale specifice acestor bănci.

Pentru efectuarea plăţii facturilor de gaze naturale prin intermediul tuturor acestor canale de încasare nu se percep comisioane.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri, E.ON Gaz România îşi propune să diversifice în continuare canalele de plată a facturilor reprezentând contravaloarea consumului de gaze naturale, urmând ca în scurt timp să încheie un nou parteneriat în acest sens cu alte trei instituţii bancare.

Florentina MAGHIAR,

Responsabil PR Regional

Departamentul Relaţii Publice şi Comunicare

E.ON România