Parcul Central din Oţelu Roşu, schimbat din temelie


Administraţia locală din Oţelu Roşu vrea să schimbe înfăţişarea Parcului Central al oraşului, urmând să aloce, în acest sens, o sumă consistentă de bani. Aceasta va fi singura şi cea mai mare investiţie pe anul acesta în oraş, lucrările vizând perimetrul cuprins între Biserica din lemn şi Blocul 3. Primarul Luca Mălăiescu a declarat recent că renovările vor începe la Blocul 3, ca urmare a unei înţelegeri cu locatarii, acesta având prioritate.
„Am luat legătura cu cetăţenii imobilului respectiv, pentru a-i ajuta cu izolarea clădirii, aceasta fiind şi o promisiune făcută în campania electorală. Deja avem în jur de 10 cereri de la locatari, am promisiunile acestora că vor mai fi şi altele. Urmează să găsesc o societate de profil, apoi urmează să văd ce posibilitate legală voi avea ca să-i ajut cu manopera, deoarece trebuie să-i şi ajut, dar şi să respect legea”, a spus Luca Mălăiescu.
Odată cu reabilitarea termică a imobilului şi ajutorul primit de la Primărie, locatarii se vor bucura de un mare avantaj. „Chiar dacă nu avem nicio asociaţie de locatari, eu am stat de vorbă cu cetăţenii implicaţi şi aceştia mi-au spus că sunt foarte mulţumiţi, pentru că manopera oferită de noi va fi la jumătate din sumă, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru ei”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.
Primarul capitalei Văii Bistrei a mai spus că, deşi nu există nicio Hotărâre de Consiliu local care să reglementeze anumite reguli de urbanism prin care toate blocurile să fie făcute în aceleaşi nuanţe, totuşi, în proporţie de 90 la sută, acest aspect s-a respectat în oraş.
Investiţia pe care Primăria Oţelu Roşu vrea s-o pună în practică cât de curând se ridică la aproape un milion de lei, aici intrând şi sumele destinate fântânilor, pavajelor, băncilor şi spaţiului verde.
Sonia BERGER