Impresii despre Bruxelles şi Parlamentul European


În perioada 5-12 mai, trei tineri caransebeşeni, voluntari ai ONG-ului Organizaţia pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare, au fost invitaţi de europarlamentarul Norica Nicolai să viziteze Bruxelles-ul şi Parlamentul European, alături de alţi 30 de tineri din ţară.

Când spui Bruxelles, te gândeşti la ciocolată de cea mai bună calitate, la Manneken Pis, simpaticul simbol al oraşului, la Atomium, dar, mai ales, la Parlamentul European. Parlamentul European este locul unde se adună liderii ţărilor europene pentru a lua cele mai bune decizii pentru statele membre, cu alte cuvinte, este locul de unde se „conduce” Europa.

Parlamentul European poate fi descris din mai multe unghiuri şi, implicit, în mai multe cuvinte. Primul cuvânt care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la Parlamentul European este responsabilitate, întrucât, să treci la cârma unui întreg continent, reprezintă o responsabilitate de cel mai înalt grad. Al doilea cuvânt prin care poate fi descris Parlamentul European este măreţie, datorită lucrului măreţ gândit şi constituit de Robert Shuman şi Jean Monnet, şi anume, Uniunea Europeană. Următoarele cuvinte prin care aş putea descrie Parlamentul European sunt: grandios, progres, important, impunător, multinaţional şi exemplele ar putea continua…

Mariana IONESCU