Caransebeşul nu se teme de vreme


La începutul acestei săptămâni, în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş a avut loc o şedinţă a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, la care au luat parte conducerea executivului municipiului, precum şi reprezentanţi ai unor instituții cu atribuții în acest domeniu.

Cu acest prilej, a fost făcută o evaluare a utilajelor și efectivelor cu care se poate interveni în cazul unor situații de genul celor care tocmai au fost înregistrate – ninsoare, viscol sau temperaturi foarte scăzute –, în cazul unor situații grele putându-se conta, în plus faţă de efectivele obişnuite, şi pe sprijinul a 60 de pompieri militari caransebeșeni, cu toată tehnica din dotare. În ceea ce priveşte situaţia persoanelor fără adăpost, conducerea Primăriei a decis ca acestora să li se asigure o masă caldă la Cantina de ajutor social. Tot luni, utilajele Serviciului Public de Întreţinere şi Reparaţii au acționat atât pe străzile principale, cât şi pe cele secundare.

Încercăm să prevenim orice situație neplăcută, de aceea am convocat această şedinţă. Situaţia la Caransebeș este una normală, chiar dacă am avut ninsori abundente și minus 20 de grade. Arterele principale sunt perfect circulabile, avem puse la punct stocurile de antiderapant, utilajele sunt pe străzi și noaptea, astfel încât să asigurăm un trafic rutier normal. Fac un apel atât către asociațiile de proprietar, cât și către cei care stau la case, să-și curețe zăpada de pe trotuarele din fața locuințelor, fiindcă este sarcina dumnealor, altfel vom trece la aplicarea de amenzi. Știu că nu e o sarcină plăcută, dar așa preîntâmpinăm accidentele nedorite pentru pietoni”, a declarat primarul municipiului, Felix Borcean.

Bianca METEŞ