Peste 7.200 de permise de conducere expiră în perioada următoareÎn urma unei analize efectuate la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Caraș-Severin, a rezultat că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 7.200 de permise de conducere emise în județ în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.
Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, instituţia face apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:
-efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro;
-achitarea contravalorii permisului de conducere, în valoare de 89 de lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea Servicii online – plăți, mandat poștal etc.);
-pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei);
-prezentarea la sediu conform programării.
De asemenea, acest serviciu informează că, prin Ordinul Nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului, au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale, ne-a informat Cancelaria Prefectului.
Totodată, cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare Serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.
Permisul de conducere se livrează prin serviciul de curierat al Poștei Române la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la Serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5 şi 15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.
După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la Serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă, se mai arată în comunicatul Cancelariei Prefectului.
Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea Servicii online – emitere permis/emitere certificat.
Bianca METEŞ