Elicopterul SMURD de la Caransebeş împlineşte un an de la operaţionalizareSăptămâna trecută, la sediul ISU Timiș a avut loc şedinţa de lucru pentru eficientizarea activităţii de dispecerizare şi coordonare intervenţii în vederea asigurării urgențelor medicale pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin.
Conform unui comunicat al ISU Timiş, tema acestei ședințe a fost modul de operare a elicopterului SMURD de la Caransebeş.
Printre aspectele discutate în cadrul ședinței s-au regăsit modul de dispecerizare a elicopterului SMURD, dar și colaborarea eficientă a dispeceratelor ISU Timiş și ISU Caraş-Severin, prioritizarea eficientă a cazurilor medicale primare în care este solicitat elicopterul, dificultăți întâmpinate în ceea ce privește dispecerizarea elicopterului SMURD de la Caransebeș, modul de comunicare a preluării și plecării la solicitare – așteptarea confirmării mesajului, la locul intervenției trebuie să fie trimisă resursa medicală cea mai apropiată, pentru a se scurta timpul de intervenție şi a avea o reacție cât mai rapidă.
O particularitate a elicopterului este faptul că, spre deosebire de elicopterul de la Arad, acesta poate fi folosit la operaţiunile montane.
Totodată, cu această ocazie, a fost amintit faptul că în luna decembrie a acestui an, elicopterul SMURD împlinește un an de la operaţionalizare, se mai arată în comunicat.
Bianca METEŞ