Cărămizi şi gaze lacrimogene la Bucova


Sâmbătă, 12 mai, a avut – sau ar fi trebuit să aibă loc – şedinţa în care să fie ales un nou Consiliu de Administraţie la Composesoratul Bucova, comuna Băuţar. Am spus că această întrunire ar fi trebuit să se ţină, pentru că, de fapt, ea nu a mai avut loc, şi asta din cauză că – susţine preşedintele numit al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni – aici ar fi avut loc o serie de violenţe, fiind el însuşi bruscat de membrii unui grup de presiune care îi boicotează acţiunile. La faţa locului au fost şi „mascaţii”, care, pentru a linişti spiritele, au tras cu gaze lacrimogene, membrii grupului de presiune aruncând cu cărămizi şi spărgând teracota din sala Căminului cultural, acolo unde ar fi trebuit să se ţină şedinţa. Mai mult, a doua zi, duminică, acelaşi grup a vandalizat sediul Composesoratului Bucova, fiind distrus grupul sanitar al acestuia.

Ionesie Ghiorghioni, care este şi preşedintele Composesoratului Bucova, ne-a declarat: „Grupul de presiune a blocat alegerile. Au făcut scandal, am fost agresat, firma de pază a fost prezentă, dar, cu toate acestea, m-au bruscat. Sunt nişte animale! Perfectasem o întâlnire înainte, am stabilit că alegerile trebuie să aibă loc pentru că este blocată activitatea Composesoratului, pentru că nu le putem da oamenilor dreptul în natură… Degeaba…”.

Ionesie Ghiorghioni ne-a mai spus că a depus la Poliţie o nouă plângere penală împotriva celor care s-au făcut vinovaţi de violenţele de la Bucova. În aceste condiţii, şedinţa pentru alegerea unui nou Consiliu de Administraţie la Composesorat s-a amânat pentru sâmbătă, 19 mai.

Sonia BERGER