Patru recorduri naționale pentru atleții Master de la Caransebeş


În zilele de 2 și 3 iulie, pe Stadionul de atletism „Iolanda Balaş” din București s-a desfăşurat Campionatul Național de Atletism Master, competiție la care județul Caraș-Severin a fost reprezentat, la categoria Master, de doi atleți legitimați la C.S.M. Reșița și coordonați de antrenorul emerit Cristian Dragomir. Este vorba despre profesorii de educație fizică Floarea Pascal, de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș, şi Alexandru Daniel Pascal – Colegiul Național „Traian Doda” din municipiu, care au obţinut cinci medalii de aur și au corectat patru recorduri naționale.

Floarea Pascal a câștigat de trei ori aurul la categoria + 45, la probele aruncarea ciocanului de 4 kg (27,56 m – record național), aruncarea ciocanului greu de 9 kg (8,91 m – record național) și respectiv aruncarea discului de 1kg (32,35 m).

Alexandru-Daniel Pascal a revendicat de două ori aurul la categoria + 45, la probele aruncarea ciocanului de 7,260 kg (40,86 m – record național) și respectiv aruncarea ciocanului greu de 16 kg (12,40 m – record național).

De altfel, cei doi profesori de educație fizică din Caransebeş au reprezentat România în mai multe competiții de anvergură, fiind laureați cu aur, argint și bronz la campionatele mondiale, europene și balcanice, iar acum se pregătesc pentru a reprezenta din nou România la Campionatul Balcanic de Atletism Master ce se va desfășura în luna septembrie, în Serbia, la Belgrad.

Sorin ROGOZ