Părintele Martin Neagu s-a ridicat la Cer…


Preotul Martin Neagu, parohul Bisericii Romano-Catolice din Caransebeş şi secretar districtual al Decanatului de Severin, a trecut duminică, 27 mai, la cele veșnice, în urma unui infarct.

În vârstă de 50 de ani, preotul Martin Neagu a oficiat slujba din Duminica Preasfintei Treimi, seara s-a simțit rău, inima i-a cedat, încercările de resuscitare ale medicilor de pe Ambulanță dovedindu-se zadarnice.

Senatorul Marcel Vela, bun prieten al preotului Martin Neagu, a scris, în aceeaşi seară de duminică, pe Facebook: „Am primit o veste cumplită. Părintele Martin Neagu s-a ridicat la Cer… Scriu cu durere aceste cuvinte, pentru că părintele Martin era un Sfânt și doresc să-i aduc aici un omagiu și să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut în Caransebeș. A avut o inimă atât de mare și de bună, a pus-o tot timpul în slujba credincioșilor, a Bisericii și a lui Dumnezeu, până când, acum, a cedat rapid și necruțător, când nimeni nu se aștepta. A fost mereu un prieten, un doctor de suflete, un ajutor la necaz, un sprijin la greu, un dascăl pentru tineri, un mentor în credință și un părinte la bucurii. Odihnește-te în Pacea Cerului, Prea Sfinte Părinte! Te vom păstra mereu în amintirea noastră și vom plânge la Crucea Ta, regretând că ai plecat prea devreme dintre noi! De astăzi, noi toți mai avem un înger în Cer… Condoleanțe sincere rudelor și întregii comunități romano-catolice din Slatina-Timiș și Caransebeș! Dumnezeu să te ierte și să te primească în Rai, suflet frumos!”.

Trupul neînsufleţit al părintelui Martin Neagu a fost depus până marţi la biserica în care a slujit, după care a fost transportat în comuna natală, Slatina-Timiş, unde, miercuri, a şi fost înmormântat.

Ştefan ISAC