Parcul din Parcul Teiuș


Sub genericul „ÎMPREUNĂ transformăm speranţa în REALITATE”, Organizaţia pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare, împreună cu sponsorii şi partenerii din acest proiect – TMD Friction şi Primăria municipiului Caransebeş –, a inaugurat joi, 24 septembrie, un mic parc de recreere, situat în parcul mai mare, Teiuş. Noul obiectiv, dotat cu aparate de întreţinere corporală, mese de tenis şi de şah, o rampă de skateboard, dar şi cu bănci pentru odihnă, este situat în imediata apropiere a terasei „Ograda Gugulanului”, pe aleea care duce spre Stadionul Municipal, și este o investiție care se ridică la 27.000 de euro.

La inaugurare au participat reprezentanţi ai OSPD, ai Primăriei şi ai societăţii care a asigurat finanţarea – TMD Friction, consilieri locali, precum şi tineri şi cetăţeni aflaţi în zonă, care, imediat după tăierea panglicii de către primarul Marcel Vela şi Andrew Turner, directorul general al TMD Friction, au și încins o partidă de şah.

Am vrea să mulţumim câtorva persoane care alcătuiesc echipa din societatea noastră, TMD, care se îngrijesc de proiectele sociale, precum și partenerilor. În momentul de faţă suntem implicaţi în mai multe proiecte de acest gen, acesta fiind doar unul dintre ele, în Teiuş, o zonă deosebit de frumoasă, un proiect la care am început să ne gândim în urmă cu doi ani, şi vom încerca să facem şi în continuare lucruri frumoase pentru comunitatea de aici. Mi-aş dori ca peste un an, un an şi jumătate, să ne strângem mâinile din nou, aşa cum am făcut-o azi”, a spus Andrew Turner.

După ce le-a mulţumit tuturor factorilor implicaţi în realizarea acestui proiect de amenajare edilitară, primarul Marcel Vela a adăugat că dacă în Caransebeş mai multe firme şi persoane s-ar implica în ceea ce înseamnă binele comunităţii, oraşul ar fi mult mai frumos. „Împreună cu TMD Friction am inaugurat un parc de fitness, de agrement, situat într-o zonă frumoasă, în care ne dorim să atragem cetăţeni de toate vârstele, fiindcă am vrea ca aici să se facă şi sport, chiar şi sportul minţii, pentru că avem amenajamente edilitare şi pentru jocurile de şah, dar şi aparate de întreţinere fizică în aer liber, pentru dezvoltarea anumitor grupe de muşchi. Cred că acest proiect este un bun exemplu de colaborare între mediul economic, autoritatea locală şi organizaţiile neguvernamentale, este un bun început pentru a dovedi că în Caransebeş se poate. Administraţia locală invită şi alte companii sau societăţi comerciale care doresc să devină parteneri cu noi în anumite proiecte sociale, edilitare, sportive, să ni se alăture, noi suntem deschişi spre cofinanţare, iar acestea pot lăsa în urma lor o investiţie care este, cred eu, mult mai eficientă, ca reclamă comercială, fiindcă aceste bunuri rămân de-a lungul timpului, oamenii le apreciază, iar reclama, până la urmă, este subliminală”, a declarat primarul Marcel Vela.

Sonia BERGER