„Câinii” au muşcat de trei ori din Metalul de Oţelu Roşu


Metalul Oţelu Roşu – Dinamo II 0-3 (0-2)

Sâmbătă, 27 octombrie, pe stadionul „Vichente Birău” s-a disputat partida amicală dintre Metalul Oţelu Roşu şi Dinamo II. Dacă primele minute au fost echilibrate, încet, încet, bucureştenii au început să controleze mijlocul terenului, dând posibilitatea atacanţilor să pună mai des în pericol poarta gazdelor. Astfel, în minutul 14, Buia, aflat pe stânga, l-a angajat foarte bine în careu pe Lemac, portarul Băluţă a ieşit, atacantul dinamovist trimiţând plasat la colţul lung şi deschizând scorul. Faza s-a repetat la indigo în minutul 20, însă de această dată Lemac nu l-a mai putut învinge pe Băluţă, care a respins cu piciorul.

Gazdele au încercat câteva contraatacuri rapide pe aripi, prin Moldovan şi Neagu, însă fundaşii bucureşteni au reuşit să le stopeze în faţa careului propriu. În minutul 32, Arnăut a fost faultat de Albert la 25 de metri, şutul pe jos, bine plasat, al lui Neagu, lângă bara din dreapta, fiind deviat cu greu în corner de portarul dinamovist Maniuc.

Scorul primei reprize a fost stabilit de Buia, care a pus latul, la 10 metri, la o centrare excelentă venită de pe dreapta, de la Cazacu.

În partea a doua, antrenorul Cornel Ţălnar a schimbat aproape întreaga garnitură dinamovistă, în timp ce Aurică Panescu a preferat să-l înlocuiască doar pe Băluţă, cu Grecu, în poartă. Gazdele au început mai bine, în minutul 52 Slătaru încercând o execuţie pretenţioasă, un lob de la centrul terenului, însă goal-keeper-ul dinamovist s-a retras la timp şi a reţinut. În minutul 57, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, după un fault asupra lui Moldovan, însă şutul plasat al lui Păuna a fost reţinut de portarul bucureştean. După două minute, D. Bona a bătut o lovitură liberă de la 35 de metri, fundaşii oaspeţi au respins în faţa careului, de unde Moldovan a tras puternic, însă portarul dinamovist a fost la post.

Scorul final a fost stabilit în minutul 75, de Lemac, care, bine servit de Botez, a trimis plasat, de la 16 metri, un şut la care Grecu nu a avut nicio şansă. Un minut mai târziu, pe teren a intrat Florentin Petre, moment aplaudat de întreg stadionul.

În minutul 81, goal-keeper-ul gazdelor, Grecu, a intervenit bine la şutul de la 20 de metri al lui Roman, la fel cum a făcut şi în minutul 85, la voleul din cădere al lui Nae, sau, un minut mai târziu, la şutul plasat, de la 16 metri, trimis de Lemac.

Ultima fază notabilă s-a înregistrat în minutul 87, atunci când Ispas l-a angajat în careu pe Pădeanu, şutul acesuia fiind respins cu piciorul de portarul dinamovist.

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea joi, 1 noiembrie