Aparatură germană la Spitalul Municipal Caransebeș


Recent, Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a primit din partea unei clinici din orașul Ingolstadt o donație constând în aparatură medicală, ca urmare a faptului că unitatea germană a fost reorganizată pentru a primi refugiați sirieni.

Conform unui comunicat de presă remis redacției de Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, Clinica «Dr. Reiser» a donat mese de operație, lămpi scialitice, consolă ATI pentru alimentare cu energie electrică și gaze medicinale, megatoscop, cărucioare de transport, aspirator pentru anestezie, aparat analize medicale, panou de control pentru terapie, stative pentru perfuzii, aparat EKG, monitor aparat anestezie, suporturi pentru mese ortopedice și greutăți ortopedice. De asemenea – se mai arată în respectivul comunicat –, aceasta a fost o bună ocazie pentru completarea dotărilor tehnice de la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă, cu atât mai mult cu cât aparatura a fost folosită doar doi ani de către unitatea spitalicească din Ingolstadt.

Donația a fost intermediată de un gugulan stabilit de mai mulți ani în Germania, cu ajutorul municipalității de pe malurile Timișului și Sebeșului, precum și al unei firme private.

Țin să mulțumesc personal pentru această inițiativă domnului Zache Rădoi, asistentului Ioan Miculescu, care s-a deplasat în Germania pentru a ajuta la demontarea aparatelor medicale, firmei care a pus la dispoziție mijlocul de transport dar, în primul rând, clinicii germane «Dr. Reiser»”, a declarat primarul municipiului, Marcel Vela.

Bogdan NAUM