„O să lupt şi se va dovedi că-s nevinovat!”


Iancu Simion-Simi:

O să lupt şi se va dovedi că-s nevinovat!”

În ziua în care la Curtea de Apel Timişoara s-a judecat recursul împotriva deciziei Tribunalului Caraş-Severin, care respinsese solicitarea de punere în libertate pe cauţiune a fostului primar din Oţelu Roşu, Iancu Simion-Simi, acesta s-a adresat direct procurorului DNA, care s-a opus vehement, în mai multe rânduri, punerii în libertate a fostului edil. Iancu Simion-Simi a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de primarul din Socol, Valentin Ghiţă, de şeful APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, şi de omul de afaceri Tudor Jurj, din Lugoj, pentru corupţie şi fraudarea fondurilor europene.

Avocatul lui Iancu Simion-Simi a declarat că nu există niciun motiv pentru care clientul său să fie cercetat în stare de arest şi că a depus o cauţiune de 50.000 de lei, riscând să piardă banii dacă încalcă condiţiile puse de instanţă. Procurorul DNA a susţinut că se impune menţinerea în arest, „deoarece inculpaţii au săvârşit infracţiuni, având permanent grijă să păstreze un caracter ascuns al asocierii infracţionale”. Instanţa din Timişoara a admis însă cererea avocatului apărării şi a hotărât judecarea în stare de libertate a fostului primar.

Când i s-a dat ultimul cuvânt, Iancu Simion-Simi s-a dezlănţuit împotriva procurorului DNA care l-a pus sub acuzare şi care era în sală: „Sunt de vreo 22 de ani primar şi nu am avut abateri. I-am făcut lui Jurj un contract, am plătit un avans şi el n-a făcut lucrările. Eu, primarul, sunt vinovat? Jur în faţa lui Dumnezeu că sunt nevinovat! O să vadă domnul procuror ce înseamnă să ţii un om nevinovat trei luni închis. Nu e normal ca un procuror să se răzbune pe cineva care nu-i place. O să lupt şi se va dovedi că-s nevinovat!”, a mai spus fostul edil-şef al capitalei Văii Bistrei. 

 

Sonia BERGER