O fabrică din Caransebeș exportă produse în 20 de țări!


În şedinţa de Consiliu Local din 30 septembrie 2014, aleşii caransebeşeni au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei hale de producţie pe Str. Ardealului, din municipiu. Era vorba despre o investiţie care va crea locuri de muncă, mai exact, o mică fabrică de produse abrazive – pietre de polizor şi şlefuit pentru uz stomatologic –, precum şi de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi stomatologice. Iată că, recent, D&D Politec a materializat acea inițiativă, prin construirea unei hale de peste 3.000 de metri pătrați, la ieșirea spre Oțelu Roșu. Deocamdată, fabrica are 30 de angajați și produce pietre de polizat și șlefuit pentru uz stomatologic, precum și dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice, pe care le exportă în 20 de țări.

„Domnul Denis Wetter Daniel, un investitor din Germania, a avut inițiativa, și chiar curajul de a muta o idee de investiție din Bulgaria în România, alegând Caransebeșul. Aici a găsit forță de muncă, tineri pricepuți, care să fie angajați și care să implementeze planul de afaceri conceput la începutul acestei investiții. D&D Politec realizează instrumente și tehnică medicală orientată în special către stomatologie, dar și spre servicii de înfrumusețare sau saloane de cosmetică. Este o investiție la început de drum, care a demarat cu 30 de angajați, dar care are mari perspective de extindere, deoarece investitorul a cumpărat și terenurile învecinate cu actuala hală de producție pentru a se dezvolta. Este și o șansă pentru tineri să rămână în Caransebeș, să aibă un loc de muncă cu condiții excelente și satisfacții materiale. Poate nu este o investiție atât de mare cum sunt SEBN sau TMD, dar eu cred că și una care începe cu 30 de locuri de muncă este binevenită și contribuie la dezvoltarea economică a Caransebeșului”, a spus primarul Marcel Vela.

Investiția făcută de oamenii de afaceri germani pentru ridicarea halei de producție este de aproximativ 300.000 de euro, cărora li se adaugă alte câteva sute de mii pentru achiziționarea unor utilaje de ultimă generație.

Sonia BERGER