O Cupă la… înălțime


Vineri, 2 septembrie, în prima zi a Cupei Banatului Montan, găzduită de Sala Polivalentă din Pipirig, echipa de volei Banatul Caransebeș s-a prezentat în formație completă, în fața a peste 500 de spectatori care au venit să vadă transferurile făcute de conducerea clubului în această vară – jucători din Serbia, Brazilia, Statele Unite ale Americii și Letonia.

După festivitate, în primul meci, gugulanii au învins cu 3-1 (25-21, 25-16, 24-26, 25-19) nou-promovata în prima ligă sârbă, OK Klek, într-o partidă în care antrenorul gazdelor, Valentin Pereu, a rulat întregul lot de jucători. Prima zi a competiţiei s-a încheiat cu partida dintre CSMU Craiova și Volei Municipal Zalău, câștigată de ardeleni.

În ziua a doua, sâmbătă, vicecampioana României, VCM Zalău, a trecut de OK Klek, scor 3-0 la seturi, însă meciul serii s-a disputat între Volei Club Caransebeș şi SCMU Craiova. Gugulanii s-au impus în cinci seturi, cu scorul final de 3-2 (19-25, 25-15, 24-26, 25-19, 17-15), la capătul unei partide extrem de spectaculoase.

Duminică, în finala competiţiei, vicecampioana României, Volei Club Municipal Zalău, a trecut la mare luptă de formaţia gazdă, Volei Club Caransebeș. Zalăul s-a impus cu 3-2 (25-27, 25-17, 25-15, 24-26, 15-11), după un meci cu răsturnări de scor și faze care i-au ridicat în picioare pe cei 500 de spectatori.

În mare, sunt mulțumit de echipă, însă mai avem mult de muncit. Astăzi am jucat cu o echipă experimentată, care joacă de doi ani în aceeași formulă, în timp ce noi de abia ne-am format. Eu îmi doresc să câştigăm toate meciurile, dar va fi destul de greu. Campionatul din acest an va fi cel mai tare din ultimii 15 ani, dacă nu cel mai tare, pentru că toate echipele sunt echilibrate”, a declarat antrenorul Caransebeșului, Valentin Pereu.

În finala mică, SCMU Craiova a trecut de sârbii de la OK Klek, tot în cinci seturi.

În ceea ce priveşte premiile individuale, Leo dal Bosco, de la câştigătoarea Cupei, a fost declarat cel mai complet jucător al turneului, Marin Lescov – cel mai bun coorodonator, Adi Feher cel mai bun libero, în timp ce letonul gazdelor, Aivars Petrusevics, a fost considerat cel mai bun atacant.

Sorin ROGOZ