S-a stins din viaţă Petru Grigorescu – Paca, un nume mare al fotbalului caransebeşeanJoi, 25 ianuarie, a trecut la cele veşnice, după o lungă suferinţă, la vârsta de 87 de ani, un alt veteran al echipei de fotbal CFR Caransebeș, Petru Grigorescu – Paca, unul dintre cei mai valoroşi sportivi pe care i-a avut municipiul.
„Pentru Petru, fotbalul a fost o mare pasiune, el practicând sportul-rege după orele de serviciu, fiind angajat la Atelierul de Zonă din Complexul CFR Caransebeș. Petru s-a născut la Caransebeş, în 1937, şi toată viaţa a jucat la un singur club – CFR Caransebeş. A jucat în Campionatul regional şi în cel judeţean, pe postul de extremă dreapta, şi s-a retras din viaţa sportivă în anul 1964. Dintre veterani, am mai rămas doar Gheorghe Caraiman – Ceacea și eu, după ce am venit în 1960 de la Depoul CFR Oravița și i-am găsit la Caransebeş ca titulari”, ne-a spus, cu tristeţe în glas, fostul său coechipier, Dumitru Matei.
Petru Grigorescu a fost coleg cu alte nume mari ale fotbalului caransebeşean – Doru Ecob, Feri Boldiş, Doru Călina, Tică Udrea, Titus Stanimirescu, Dumitru Matei, Marin Crăciunoiu, Mircea Mateescu, Gheorghe Caraiman – Ceacea, Feri Covaci, Feri Seplaki, Gheorghe Giucoane, Vlad Gheorghe, Azzola sau Veloso Avramescu.
În fotografie, de la stânga la dreapta, Gheorghe Caraiman – Ceacea, Petru Grigorescu – Paca, Doru Călina şi Mircea Mateescu.
Sorin ROGOZ
Foto: Doru CĂLINA