Caransebeşul se pregăteşte de Sărbători


Primăria municipiului Caransebeş a aprobat recent o propunere venită din partea Casei de Cultură „George Suru”, de a achiziţiona un număr de 20 de căsuţe tradiţionale din lemn, executate de o firmă din judeţul Harghita, care vor fi amplasate pe Str. Episcopiei, în Centrul civic, în vederea organizării, timp de o lună, a Târgului de Crăciun.

Faţă de anul trecut, ca lumini ornamentale, pe lângă inventarul din 2013, în această zonă vor exista ghirlande în formă de arcadă, şi, de asemenea, familia oamenilor de zăpadă din parc va fi înlocuită cu un alt model, cea veche urmând să fie mutată în cartierul Pipirig. „Avem suficiente ornamente încât să nu facem cheltuieli, aşa că, în acest an, nu ne-am extins foarte mult cu achiziţiile, doar cu arcadele şi cu oamenii de zăpadă, considerând că ele ajung pentru a crea în Caransebeş o atmosferă plăcută în această perioadă deosebită a anului”, a spus primarul Marcel Vela.

În prezent, în municipiu se lucrează la instalarea iluminatului ornamental, în aşa fel încât de Sfântul Nicolae acesta să poată fi aprins. (B. Meteş)