„Moromeţii ” se întorc la Caransebeş


Cel mai așteptat film românesc al anului vine și la Cinema 3D Luna din Caransebeş, chiar cu mult înainte de lansarea oficială, din 16 noiembrie. Astfel, miercuri, 31 octombrie, de la orele 11, 14 şi 19, publicul gugulan se poate reîntâlni cu „Moromeții” și cu temele ce au dat viață întâi romanului, apoi filmului, precum dezagregarea lentă a nucleului social rural, familia patriarhală și distrugerea spiritului țărănesc.

Una dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești, Moromeții, are parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiași cineast, acțiunea fiind plasată la doar câțiva ani după cea din primul film.

Fiecare reprezentaţie va beneficia de prezenţa echipei de producţie a filmului, dar ar putea veni la Caransebeş şi o parte a actorilor, printre care Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Gheorghe Visu și Oana Pellea. Regia îi aparține lui Stere Gulea, producător fiind Tudor Giurgiu. Tariful de intrare este de 15 lei, grupurile organizate vor plăti 10 lei, iar cadrele didactice au acces gratuit. (B. Meteş)