Felix Borcean îşi respectă promisiunea


După ce, în luna august, primarul Felix Borcean a fost să verifice la faţa locului cum decurg lucrările de renovare la Căminul cultural din satul aparţinător Jupa, deoarece, în campania electorală, le promisese locuitorilor că Ruga din 26 octombrie, de Sfântul Dumitru, se va desfăşura în incinta acestui imobil, iată că marţi, 16 octombrie, edilul, împreună cu city-managerul Andrei Ungur, au vizitat din nou obiectivul. Lucrările aflate atunci în plină desfăşurare vizau atât reabilitările exterioare – acoperiş, faţadă –, cât şi la cele interioare, utilităţi, grupuri sanitare, montarea de gresie şi faianţă, dar şi amplasarea câtorva mese de tenis pentru cei care doresc să practice acest sport.

Cu toate că stabilisem un termen mai îndepărtat decât Ruga de la Jupa (luna septembrie – n.r.), totuşi am convenit ca, pentru a executa o lucrare de calitate, să ne întindem până în preajma acestei sărbători a localităţii şi se pare că lucrurile merg aşa cum ne aşteptam. Sala arată bine, întreaga clădire arată bine, şi acoperişul, şi faţada, la fel şi grupurile sanitare. Investiţia, făcută din bugetul local, se ridică la 130.000 de lei, dar consider că ea se justifică, deoarece această localitate nu a mai organizat o rugă de câţiva zeci de ani. Vom vedea dacă această sărbătoare va fi continuată, deci nu va avea loc doar anul acesta, la deschidere, fiindcă aş vrea să văd implicare din partea locuitorilor în menţinerea acestei investiţii, şi îmi doresc ca atât cei tineri, cât şi cei mai vârstnici, să se bucure de ea”, a spus primarul Felix Borcean.

La rândul său, delegatul sătesc din Jupa, Ovidiu Ruicu, s-a declarat extrem de mulţumit de felul în care arată acum Căminul cultural, care a fost refăcut în proporţie de 90 la sută. „E ceva extraordinar. Începând cu acoperişul, care era complet distrus, pur şi simplu ploua în clădire, s-a renovat totul, şi sala mare, unde s-au montat tavan fals, lambriuri şi gresie, şi s-a refăcut instalaţia electrică, totul arată foarte bine. Abia aşteptăm ziua de 26 octombrie, iar pe viitor sperăm să reuşim să întreţinem această investiţie, fiindcă noi ne-am zbătut mult pentru acest cămin. De-acum, putem spune că am intrat în rândul lumii, vom putea organiza evenimente aici. Suntem foarte mulţumiţi şi foarte bucuroşi de ceea ce s-a făcut la Jupa”, a mai spus Ovidiu Ruicu.

Bianca METEŞ