Millenium Giarmata – FC Caransebeş 4-1 (1-1)


caransebes giarmata 3În cadrul etapei cu numărul 23 a Ligii a III-a, FC Caransebeş a întâlnit vineri, 10 mai, în deplasare, pe ocupanta locului 3 al clasamentului, Millenium Giarmata, într-o partidă extrem de importantă pentru gugulani, în perspectiva menţinerii în cel de al treilea eşalon fotbalistic al ţării.
Prima fază notabilă a meciului s-a consemnat în minutul 12, la şutul lui Călin, prins de portarul caransebeşean Socaci. În minutul 20, oaspeţii au avut şi ei o ocazie, la centrarea lui Ganea, însă Şandru a întârziat la întâlnirea cu balonul.
Gazdele au deschis scorul în minutul 30, când, la o angajare în adâncime, gugulanii au făcut pasul la ofsaid, Socaci a ieşit ezitant la 16 metri, Călin reuşind să înscrie.
Minutul 33 a adus şi primul cartonaş galben al partidei, văzut de Dodoacă, de la oaspeţi. Lovitura liberă de la 20 de metri a fost executată de căpitanul gazdelor, Leucă, mingea lovind bara porţii gugulane. Peste două minute, Tăbăcaru a prins un şut bun, din unghi, însă Socaci a reuşit să reţină balonul.
În minutul 36, caransebeşenii au beneficiat de o lovitură liberă, şutul-centrare al lui Ganea fiind deviat în poartă dintr-un buchet de jucători, oaspeţii restabilind astfel egalitatea pe tabela de marcaj.
Ultima fază importantă a primei reprize s-a consemnat în minutul 43, când Mihuţă a expediat un şut puternic spre poarta lui Socaci, însă mingea a trecut peste transversală.
Repriza secundă a debutat cum nu se poate mai prost pentru oaspeţi. Astfel, în minutul 48, la o imprudenţă, Dodoacă a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu. Cu toate acestea, ocaziile mai importante au aparţinut gugulanilor, în minutul 50, Ganea expediind un şut peste poartă, din poziţie bună, iar în minutul 51, Suru a tras bine, însă Nariţa a reuşit să respingă. Peste 3 minute, Şandru a recuperat un balon, a urmat un un-doi cu Văcărescu, Nariţa reuşind să respingă şutul expediat de Şandru.
Prima fază din repriza secundă la poarta oaspeţilor s-a consemnat în minutul 58, când, după un fault comis de Firan asupra lui Rosenblum, în suprafaţa de pedeapsă, s-a acordat penalty. A executat Leucă, în stânga lui Socaci, şi scorul a devenit 2-1. În minutul 60, acelaşi Firan a avut o intervenţie ezitantă, Rosenblum a profitat, însă şutul său a fost respins de portarul caransebeşean.
Odată cu trecerea timpului, au apărut schimbările în ambele formaţii, meciul părând că decurge spre o victorie la limită, dar liniştită, a gazdelor, însă, în minutul 90, Dragu l-a faultat în careu pe Gideon, lovitura de la 11 metri fiind executată de acelaşi Leucă, acesta înscriind printr-o „scăriţă”.
Ultima fază notabilă a meciului a adus şi golul cu numărul 4 pentru gazde. În minutul 90+2, Călin a preluat o centrare venită de pe dreapta şi, cu un şut de la 16 metri, a pus capăt unui meci în care gugulanii aveau mare, mare nevoie de puncte.
FC Caransebeş: Socaci, Firan, Dodoacă, Doman (Gulea), Ganea, Şandru, Văcărescu (Ţuţul), Suru (Morar), Albet (Vătafu), Mariţescu, Dragu; rezerve: Doran, Beucă, Simescu. Antrenor, Alin Paleacu.
Rezultatele complete ale rundei a XXIII-a, de vineri, 10 mai: A.F.C.M. Reşiţa – C.S. Vladimirescu 1-0; Giarmata – F.C. Caransebeş 4-1; Mătăsari – Muncitorul Reşiţa 1-1; Apă Craiova – C.S.M. Lugoj 2-0; Jiul Rovinari – Flacăra Făget 1-0; Echipele Pandurii II Tg. Jiu şi Minerul Motru au stat.
Clasamentul: 1. Minerul Motru (38 p); 2. Jiul Rovinari (36 p); 3. Giarmata (29 p); 4. A.F.C.M. Reşiţa (28 p); 5. Muncitorul (27 p); 6. Pandurii II (25 p); 7. Mătăsari (25 p); 8. Flacăra Făget (23 p); 9. Caransebeş (21 p); 10. C.S.M. Lugoj (20 p); 11. Apă Craiova (18 p); 12. Vladimirescu (10 p).
În etapa viitoare, FC Caransebeş va sta.