Doi caransebeşeni la Ziua Regelui


Palatul Elisabeta, din Capitală, a îmbrăcat, vineri, 10 mai, haine de sărbătoare, pentru a celebra „Ziua Regalităţii”. Începând cu ora 17.30, când porţile celei de-a patra ediţii postbelice a sărbătorii regale „Garden Party” s-au deschis, peste 4.000 de români din toate judeţele ţării, din Basarabia şi din comunităţile româneşti din Europa au fost prezenţi la Ziua Regelui, Majestatea-Sa nefiind de faţă, deoarece este în Elveţia, la căpătâiul Reginei Ana, internată într-un spital din Ţara Cantoanelor. Printre delegaţii invitaţi la Palatul Elisabeta s-au numărat şi doi caransebeşeni, consilierul local Stelian Cornea şi omul de afaceri Simion Bojin.
Alături de Familia Regală a României, reprezentată de principesa moştenitoare, principele Radu, principele Nicolae şi sora sa, Karina, la manifestare au luat parte ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, fostul preşedinte al României Emil Constantinescu, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, Victor Ciorbea, Leonard Orban, parlamentari, reprezentanţi ai unor ministere, oameni de cultură şi din sport.
La ora 17.30 – ne-a informat Stelian Cornea –, de la un balcon al Palatului Elisabeta, Familia Regală a salutat publicul, după intonarea Imnului Regal, cei prezenţi aplaudând îndelung, pentru ca, o oră mai târziu, cei patru reprezentanţi ai Casei Regale Române să-şi ia rămas-bun de la invitaţi.
Pe parcursul evenimentului, Orchestra Muzica Reprezentativă a MApN a susţinut un recital cu piese de mare popularitate din repertoriul de promenadă, iar invitaţii au servit din produsele prezentate de firmele care au obţinut, de-a lungul anilor, titlul de „Furnizor al Casei Regale”. La reuşita manifestării a participat un detaşament al Regimentului de Gardă şi Protocol „Mihai Viteazu”, oaspeţii Palatului Elisabeta putând admira şi un inedit miting aviatic.
Sonia BERGER