Măria-Sa Fotbalul, sărbătorit la Caransebeş


gala fotbal 1

Mai mult de 60 de oameni de fotbal – foşti jucători, antrenori, conducători de cluburi care au activat în sportul-rege din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului – au fost prezenţi duminică, 10 mai, la pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, la Gala Fotbalului Caransebeşean. Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 102 ani de la prima partidă consemnată în documente, în Foaia Diecezană apărută în noiembrie 1913, dintre Clubul sportiv al studenţilor universitari români care studiau la Budapesta şi Clubul atletic maghiar din Caransebeş, încheiată cu scorul de 6-1 în favoarea românilor de la… Budapesta, şi 95 de ani de la primul meci oficial care a avut loc în oraş, disputat între Mundus Caransebeş şi Atletic Timişoara, în 1920.

Au ţinut să onoreze acest regal al fotbalului caransebeşean Dan Alexa, antrenorul Politehnicii Timişoara, fiu al municipiului, Alin Artimon, tehnicianul formaţiei FC Caransebeş, Viorel Lolea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, Doru Iovănescu (Constanţa), prof. Dan Firiţeanu (Reşiţa), Ion Teodorescu (Caracal) şi Ivan Bilan (Timişoara), precum şi localnicii Dan Avram, cel care a fost şi „sufletul” manifestării, Dumitru Matei, Kelemen I, Kelemen II, Petre Grigorescu şi Gheorghe Muselin. Administraţia locală a fost reprezentată de viceprimarul Filip Strejariu şi de Nicolae Borcean, city-managerul municipiului, la gală fiind prezent şi deputatul Dan-Laurenţiu Tocuţ.

După înmânarea Diplomelor de Excelenţă, ceremonie oficiată de directorul sportiv al FC Caransebeş, Dan Avram, au avut loc două partide de old-boys, în care s-au înfruntat foşti jucători de la CFR şi de la Era Caransebeş, cu două formaţii alcătuite din fotbalişti localnici trecuţi… puţin de prima tinereţe.

Repriza a treia şi prelungirile s-au disputat la Restaurantul Nord din municipiu. La final, nu a avut loc nicio conferinţă de presă.

Sorin ROGOZ

gala fotbal 5gala fotbal 4