Alin Artimon, după victoria de la Pâncota: „Trebuia să le dăm mai multe goluri!”


pancota caransebes 1

Şoimii Pâncota – FC Caransebeş 1-3 (1-1)

În etapa cu numărul 6 a play-out-ului Ligii a II-a, FC Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 9 mai, în deplasare, pe Şoimii Pâncota, echipă cu care în tur remizaseră, 0-0, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş.

Scăpaţi de grijile barajului pentru stabilirea formaţiei care va retrograda la sfârşitul sezonului, băieţii antrenaţi de Alin Artimon au evoluat cu dezinvoltură, ei având prima ocazie la poarta lui Irimia în minutul 10, când, după o acţiune purtată în viteză, mingea a ajuns în careu, la Birău, şutul acestuia de la 8 metri fiind blocat de portarul arădean. Peste alte doar două minute, gugulanii au mai avut o fază la poarta gazdelor, însă voleul expediat de Roman, de la 12 metri, s-a dus peste transversală.

Scorul a fost deschis în minutul 22, când Polgar a respins greşit o centrare, balonul a ajuns la Roman, care, de la 15 metri, l-a învins pe Irimia cu un şut puternic, la colţul scurt.

În continuare, gugulanii au pus stăpânire pe joc, evoluând cu fundaşii la mijlocul terenului, în timp ce Pâncota nu a realizat nimic în ofensivă. Ba, mai mult, caransebeşenii puteau să-şi majoreze avantajul în minutul 30, la lovitura liberă executată de Stoica, de la 23 de metri, care a trecut puţin pe lângă poarta arădeană, pentru ca, după alte 8 minute, Roman să expedieze şi el un şut de la 20 de metri, însă fără urmări pe tabela de marcaj.

În minutul 32, „centralul” Viorel Flueran i-a trimis în tribune pe antrenorii celor două echipe – Ionuţ Popa şi Alin Artimon –, după ce aceştia avuseseră un schimb mai dur de replici de pe băncile tehnice.

Prima ocazie mai consistentă a gazdelor s-a consemnat în minutul 40, atunci când Polgar a pătruns pe dreapta, a urmat centrarea, Pascal a respins greşit, Dragalina a făcut paravan pentru Cuedan, dar goal-keeper-ul gugulan a revenit şi a cules balonul de la picioarele mijlocaşul arădean, care a cerut penalty.

Gazdele au restabilit egalitatea în ultimul minut al primei reprize, când Dragalina, angajat în careu pe partea stângă, a şutat la colţul scurt, Pascal a respins în lateral, până la Gâlcă, acesta înscriind de la trei metri, cu poarta goală.

Imediat după marcarea golului, Roman a fost aproape de a-i duce pe caransebeşeni în avantaj la vestiare, după un şut frumos din voleu.

Prima ocazie a rundei secunde şi-au trecut-o în cont tot gugulanii, în minutul 57, atunci când Vladu a greşit în jumătatea caransebeşeană, Lupu a scăpat pe contraatac şi după o cursă de peste 50 de metri a tras din marginea careului, însă balonul s-a dus peste poarta apărată de Irimia.

La faza imediat următoare, Dragalina a pătruns în careul oaspeţilor, talonat de Goşa, a şutat de la 9 metri, însă Pascal a blocat cu piciorul.

În minutul 59, Stoica a deviat o minge pentru Lupu, şutul acestuia fiind blocat de portarul arădean.

La faza imediat următoare, Dragalina l-a lăsat pe Gâlcă singur cu Pascal, dar mijlocaşul gazdelor, deşi în poziţie bună, a tras slab, mingea trecând peste transversala porţii gugulane.

În minutul 64, a fost rândul lui Dinu să-l pună la încercare pe Irimia, după o centrare venită din lovitura liberă executată de Roman, însă reluarea, cu capul, a fundaşului caransebeşean, a fost apărată de portarul gazdelor.

Gugulanii au trecut în avantaj pe tabela de marcaj în minutul 67, când Stoica a fost faultat de Vladu în poziţie de ultim apărător, jucătorul Pâncotei fiind eliminat, lovitură liberă de la 17 metri, executată de Roman, peste zid, la colţul scurt, făcând inutilă intervenţia lui Irimia.

Scorul final a fost stabilit în minutul 71, după o fază în care Stoica a pătruns pe dreapta, a centrat în faţa porţii arădene, de unde Săulescu a împins mingea în plasă, de lângă Cuedan.

Caransebeşenii îşi puteau mări avantajul în minutul 81, când Popa a centrat de pe dreapta, Rusu a sărit greşit în faţa lui Stoica, Precup a reluat cu capul peste Irimia, dar transversala i-a salvat pe arădeni.

În minutele 86 şi 87, gazdele au cochetat cu golul, atunci când Suciu a centrat din foarfecă, balonul a ajuns la Dragalina, la colţul lung, însă acesta a tras pe lângă poartă. În faza imediat următoare, arădenii au beneficiat de o lovitură liberă, centrarea fiind reluată de Rusu, cu capul, din 5 metri, însă Pascal a respins miraculos, iar Monac, aflat la opt metri, a reluat cu talpa în transversală.

În continuare s-a jucat pe contre, iar în minutul 89 Precup a tras, din unghi, în plasa laterală. Pe contraatac, Monac l-a depăşit pe Dinu, caransebeşeanul a revenit, din lupta umăr la umăr balonul deviat l-a păcălit pe Pascal, dar a lovit bara şi portarul gugulan a reţinut.

„A fost un joc controlat de noi da capo al fine… Trebuia să le dăm mai multe goluri, dar am ratat copilăreşte. Mă bucură acest final şi faptul că am produs mai multe puncte decât ne-am fi aşteptat chiar noi, dar totul este o derulare logică a lucrurilor, ţinând cont că trebuia să crească omogenitatea în exprimarea grupului. Ne bucurăm pentru suporteri, ne bucurăm pentru noi, pentru domnul primar Marcel Vela, care a fost mereu lângă noi, necondiţionat, iar Caransebeşul trebuie să continue pe o linie ascendentă ceea ce s-a început în acest retur”, a declarat după meci Alin Artimon.

Referitor la faza din minutul 32, în care arbitrul Victor Flueran i-a trimis în tribune pe antrenorii celor două echipe, tehnicianul caransebeşean ne-a spus: „Nu-mi mai amintesc exact ce s-a întâmplat, am amnezie, sunt bătrân…”.

FC Caransebeş: Pascal, Tomozei (min. 86, Manea), Goşa, Dinu, Birău, Artean, Pârvu, Lupu (64, Popa), Săulescu, Roman (78, Precup), Stoica.

Şoimii Pâncota: Irimia, Polgar (75, Monac), Rusu, Lung, Siminic, Issa (84, Dan), Suciu, Gâlcă, Cuedan, Vladu, Dragalina.

A arbitrat la centru Viorel Flueran (Craiova), asistat la cele două linii de Cosmin Vătămanu şi Mihăiţă Necula (ambii din Bucureşti).

Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) şi Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

Finalul de campionat nu înseamnă plecarea jucătorilor de la echipă, ei urmând să mai rămână încă trei săptămâni la Caransebeş, însă cu un program de pregătire scurt, de luni până vineri. „În această perioadă vom vedea mai mulţi jucători sub 19 ani, vom strânge mâna celor cu care conducerea clubului nu doreşte să mai colaboreze, şi ne pregătim pentru sezonul următor, fiindcă vrem să ne facem încă de pe acum temele pentru el”, a mai spus tehnicianul gugulan.

Sorin ROGOZ

pancota caransebes 2