Mare sărbătoare mare, la Armeniş!Vineri, 21 februarie, la Căminul Cultural din Armeniş s-a desfăşurat tradiţionalul Bal al portului popular, manifestare cunoscută şi sub denumirea de Balul Izmenelor, care, anul acesta, a ajuns la ediţia cu numărul 33, ea desfășurându-se fără întrerupere din anul 1988.
Manifestarea, organizată de primarul comunei, Cristian Vela, şi Căminul Cultural Armeniş, a debutat cu un scurt program al formațiilor artistice care se pregătesc la instituţia de cultură a comunei, care au prezentat o suită de dansuri populare de pe Valea Timișului, în executarea Formației de dansuri „Piticii Armenișanei”, urmată de două suite de jocuri populare din zonă, o suită de pe Valea Bistrei, o suită din zona Naidășului și o suită de brâuri din zona de munte a Banatului, în interpretarea Ansamblului „Armenișana”. Coregrafia spectacolului a fost semnată de directorul Căminului cultural, Dumitru Dragomir.
Balul propriu-zis a început prin Jocul folcloriștilor, în care s-au prins toți dansatorii, de la mic la mare. Jocurile următoare au fost cele purtate de primarul comunei, Cristian Vela, și alți împătimiți ai dansului popular.
„În această frumoasă seară, au participat la bal aproximativ 600 de persoane, toată lumea distrându-se până după ora 1 noaptea. Atmosfera și voia-bună au fost asigurate de către îndrăgitul solist vocal Petrică Miulescu Irimică, alături de Maria Bădescu, acompaniați de formația condusă de taragotistul Ion Vasilescu. Și cum participanţii au venit în straie de sărbătoare, ţinuta obligatorie în joc fiind costumul popular complet, iar tonul a fost dat chiar de către edilul Cristian Vela, aş vrea să spun că în acest an au fost confecționate câteva sute de costume populare, iar la următoarea ediție sperăm la şi mai multe”, ne-a spus directorul Căminului cultural, Dumitru Dragomir.
Ştefan ISAC