Fără cataloage on-line la Caransebeş!


Introducerea catalogului școlar on-line în unităţile de învăţământ din Caransebeș nu e nouă, însă Primăria municipiului o voia implementată din acest an şcolar, administraţia locală fiind de acord să suporte toate cheltuielile, iniţial idea fiind îmbrăţişată de directorii şcolilor din municipiu.

Totul a rămas la latitudinea liceelor, însă până acum nu am primit niciun semnal în acest sens. Există o reticență din partea conducerilor acestor unităţi. Știu că le este greu să utilizeze catalogul, darmite să mai vină și cu o soluție alternativă, care ar presupune o rigurozitate mult mai mare, pentru că ar fi avut și o altă vizibilitate. Acest lucru presupunea din partea lor un efort firesc pentru un cadru didactic, pentru a-i informa pe elevi și pe părinții acestora despre situația școlară la zi, și ar fi fost de interes, 

cred eu, cu atât mai mult cu cât foarte mulți părinți sunt plecați peste hotare și ar avea acces mult mai facil, prin intermediul unei astfel de aplicații, la situația școlară reală a copilului lor. Deși costurile erau suportate de către Primărie, cu abonament, cu tablete, nu am înțeles de ce nu au vrut. Numai fiindcă se găsesc două-trei cadre didactice care să comenteze, nu mi se pare normal ca un astfel de proiect să moară în fașă”, a declarat recent primarul Felix Borcean.

Bianca METEŞ