Tinerii din România şi Germania îşi strâng mâinile la Caransebeş


În perioada 25 iunie-29 iunie, la Caransebeş are loc o întâlnire internaţională  la care participă tineri din municipiu şi din Odenwaldkreis, Germania. La acţiune sunt prezenţi aproximativ 40 de tineri şi copii de la Asociaţia „Ajutorul copiilor pentru viaţă” şi din Parohia Romano-Catolică Sfântul Sebastian din Michelstadt. 

Prin această întâlnire, copiii şi tinerii din Caransebeş şi-au propus să le arate oaspeţilor din Germania locul unde locuiesc  şi trăiesc, şi, într-un Workshop comun, vor să se implice pentru protecţia mediului şi pentru natură. De asemenea, gazdele le-au arătat copiilor şi tinerilor din străinătate oraşul, cu istoria lui, cu tradiţia şi stilul de viaţă de aici. Pe lângă evenimentele care au loc în Caransebeş, organizatorii au programat şi excursii în împrejurimile municipiului.

Punctele-cheie ale întâlnirii sunt proiecte în diferite domenii: Ecologie – Împreună pentru Caransebeș; Demografie – Viaţa în Munţii Semenic şi împrejurimi; Istorie – Drumul romanilor în  Germania şi România; Social – Cunoaşterea traiului din Caransebeș.

Acest proiect este iniţiat şi susţinut de Parohia Romano-Catolică Sfântul Sebastian din Michelstadt, de Asociaţia „Ajutorul copiilor pentru viaţă” şi de Congregaţia Surorilor Franciscane.

Conducătorul grupului german, diaconul Volkmar Raabe, a mai fost în municipiul nostru în urmă cu câțiva ani şi a avut un proiect numit «72 de ore pentru Caransebeş», în cadrul căruia s-a reabilitat curtea Grădiniței P.N. 5”, a declarat Constantin Petruța-Iovanovici, membru al Organizației „Ajutorul Copiilor” – „Kinder Hilfe”.

Am fost nerăbdători să îi găzduim pe invitații noştri din Germania, să ne împrietenim şi să le arătăm oraşul şi împrejurimile. Pentru noi este un eveniment important şi suntem onorați de această vizită”, a spus şi Adeline, una dintre tinerele beneficiare ale Organizației „Kinder Hilfe”.

Geanina LUCA