Lumină Sfântă şi colinde pentru gugulani


lumina sfanta 2

Marţi, 22 decembrie, câteva sute de caransebeşeni au venit la Catedrala Episcopală pentru a lua Lumina Sfântă şi a asista la tradiţionalul concert de colinde susţinut de Corul şi Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.

Lumina Sfântă a fost adusă de doi copii, ei fiind întâmpinaţi de PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi de primarul Marcel Vela.

La finalul concertului, unul de înaltă ţinută artistică, Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii „Banatul”, a declarat: „A fost o seară magică, iar eu sunt surprins de fiecare dată de reacţia publicului din Caransebeş, un oraş care la ora actuală este centrul cultural şi economic al judeţului Caraş-Severin”.

„În această seară, împreună am semănat credinţă şi muzică, pentru a culege Lumină, o Lumină pentru destinul cetăţii Caransebeşului, o Lumină care să aducă Sărăbători fericite şi binecuvântate”, a fost mesajul pe care primarul Marcel Vela l-a transmis celor prezenţi în Catedrala Episcopală şi care au plecat spre case purtând în mâini şi în suflete candele cu Lumina Sfântă.

Mădălina DOMAN

Foto: Doru BĂLĂŞOIU