Slujbe la sfârşit şi la început de an


În ajunul Anului Nou, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit slujba utreniei şi o rugăciune de mulţumire la cumpăna dintre ani, la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, din municipiu.

În prima zi a anului civil, Preasfinţitul Părinte Lucian a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Catedrala istorică „Sfântul Gheorghe” din Caransebeş. În cadrul Sfintei Liturghii s-au citit rugăciuni de mulţumire către atotputernicul Dumnezeu, pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2011, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoţii şi credincioşii Episcopiei Caransebeşului şi în noul an.

În încheiere, Ierarhul a ţinut cuvenitul cuvânt de învăţătură, îndemnând pe credincioşi ca în noul an să fie mai buni cu toţi semenii lor şi să fie aproape de Biserica Ortodoxă.

Totodată, Preasfinţia Sa a proclamat şi în Episcopia Caransebeşului anul 2012 ca „Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 17 februarie 2011. Preasfinţia Sa a urat tuturor celor prezenţi, dar mai ales celor care poartă numele marelui Ierarh Capadocian, Sf. Vasile, ani mulţi cu sănătate, întru împlinirea virtuţilor creştineşti. (S. Berger)