Marcel Vela: „Drogurile distrug vieţi!”Pentru că, în ultima perioadă, în spaţiul public au avut loc mai multe discuţii privind activitatea Poliţiei în lupta contra traficului de substanţe interzise, preşedintele PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela, a postat pe pagina sa de socializare un text pe care îl redăm integral.
Dragi prieteni,
Văzând unele dezbateri publice legate de extinderea activităților polițienești împotriva traficului de droguri, cred că împreună trebuie să găsim soluții rapide şi metode de acțiune cât mai bune și eficiente. Lupta antidrog este importantă atât pentru sănătatea fiecărui cetățean, liniştea tuturor familiilor, cât și pentru siguranța și viitorul întregii națiuni.
Stoparea consumului de droguri ține de educația preventivă a tinerilor, de susținerea instituțiilor statului în lupta antidrog, dar şi de implicarea tuturor pentru oprirea acestui flagel.
În calitate de senator, membru al „Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranţă națională”, cât și de președinte al „Comisiei speciale comune de control parlamentar specializat al Europol”, felicit sincer Ministerul Afacerilor Interne pentru dinamica activităților din ultima perioadă!
Ca să observăm extinderea fenomenului, vă prezint câteva cifre…
Doar în ultimele 12 luni, Structurile Antidrog din cadrul D.C.C.O. a Poliției Române au făcut:
937 Acțiuni operative;
398 Capturi de Droguri;
Total droguri capturate 1.440 kg (Droguri de mare risc – 1.218 kg și Droguri de risc: 222 kg);
În primele 5 luni ale anului 2024 au fost indisponibilizate peste 600 de kg de droguri de risc și de mare risc, peste 800.000 de diverse comprimate, aproximativ 3,6 tone de masă vegetală de droguri și 4 tone de substanțe interzise, dopante (ridicate de la o fabrică clandestină identificată în urma unei operațiuni în județul Argeș);
În perioada martie-iulie 2024 au fost efectuate 718 testări cu aparatul Drugtest, 13 dintre acestea fiind pozitive – Acțiunea Blocada (2023-2024): 103.865 acțiuni, 47.263 infracțiuni constatate, 115.317 permise reținute (dintre care 3.391 pentru substanțe interzise), total persoane testate la substanțe interzise: 88.183;
În primele 6 luni din 2024, specialiștii antidrog au desfășurat 8.400 de activități de prevenire a consumului de droguri (în mediul școlar, familial şi în comunitate), dar și activități punctuale de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, de care au beneficiat 301.553 de persoane.
Mult succes în continuare Ministerului Afacerilor Interne și tuturor celor implicați în lupta contra traficului de droguri!
Dați mereu un sfat bun celor care pot fi victime ale traficanților:
NU CONSUMAŢI SUBSTANȚE INTERZISE!
DROGURILE DISTRUG VIEȚI!

Lasă un comentariu