La mulţi ani, jurnalişti!Pentru că astăzi este Ziua Mondială a Libertății Presei, Filiala Partidului Naţional Liberal Caraş-Severin urează mult succes tuturor jurnaliştilor, instituţiilor de presă şi celor care, zi de zi, sunt mai aproape de evenimente, de întâmplări, de fapte şi ştiri, prezentându-ne realitatea cotidiană în toate formele ei.
Şi tristă şi frumoasă, şi gravă şi fericită, şi dramatică şi optimistă.
Este Lumea în care trăim şi, fără presă, această Lume ar fi mai săracă şi mai cenuşie!
Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertății Presei la 23 decembrie 1993, de către Adunarea Generală a ONU, în urma unei Rezoluţii UNESCO privind „Promovarea libertății presei în lume”, care preciza că „o presă liberă, pluralistă și independent, este o componentă esențială a oricărei societăți democratice”.
Evenimentul de astăzi constituie un prilej pentru a celebra principiile care stau la baza libertății presei, a evalua starea libertății presei în lume, a reînnoi eforturile pentru apărarea independenței mass-media, a reflecta cu privire la problemele libertății presei, dar și a eticii profesionale, dar şi pentru a aduce omagii acelor jurnaliști care și-au pierdut viața făcându-și meseria.
De asemenea, este un moment pentru a atrage atenția că în multe țări publicațiile încă sunt cenzurate, amendate, suspendate și închise, iar jurnaliștii și editorii sunt hărțuiți, atacați, deținuți şi chiar ucişi.
Mulţumim radiolui, televiziunilor, cotidienelor şi site-urilor de ştiri care, indiferent de greutăţi şi piedici, sunt mereu lângă ascultători, telespectatori sau cititori.
Într-o eră a comunicaţiilor începem ziua, indiferent de forma ei, cu o ştire.
O ştire în spatele căreia stă muncă, efort, dăruire, creaţie şi inspiraţie.
La mulţi ani şi numai bine, tuturor jurnaliştilor din judeţul Caraș-Severin şi de pe toate meridianele lumii!
Senator Ion Marcel Vela – Preşedintele PNL Caraş-Severin