„Tunarii” Caransebeşului au pus la pământ reduta croatăViitorul Caransebeş – Croaţia Clocotici 5-2 (1-1)
În cadrul etapei cu numărul 21 a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 4 mai, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe Croaţia Clocotici, formaţie pe care, în tur, o învinsese în deplasare cu scorul de 5-0.
Partida de sâmbătă a început cu o ocazie a gazdelor, Nicola obţinând o lovitură liberă de la 17 metri după un henţ făcut de Tomescu, însă execuţia lui Negoescu s-a oprit în zid. Oaspeţii au echilibrat jocul, apoi, minute bune, l-au controlat, presingul pe care l-au făcut demonstrând că nu au venit la Caransebeş să facă figuraţie.
În minutul 19, Jula a fost faultat de Haţegan la 20 de metri lateral stânga, lovitura liberă trimisă de Neagu în careu fiind deviată de Arnăut, însă Negoescu, de la 8 metri şi din poziţie incomodă, a trimis peste poartă.
„Croaţii” au deschis scorul în minutul 23, după o fază de atac purtată pe dreapta, când Chelu l-a lobat pe Birăescu, însă execuţia sa a nimerit bara, mingea a ajuns în cele din urmă la Moţi, care, la 18 metri, şi-a aşezat balonul şi a şutat plasat în stânga lui Birăescu, lângă vinclu, din bară mingea intrând în plasă.
În minutul 28, Megheleş a irosit o ocazie de a egala, atunci când, angajat pe dreapta, a pătruns în careu şi, deşi talonat de Ribar, a reuşit să şuteze, însă balonul s-a dus peste poarta adversă.
Gugulanii au egalat în minutul 34, după ce portarul Marcel Filca, care primise o pasă de la Ţundrea, a încercat să-l dribleze pe Negoescu, atacantul caransebeşean a insistat, iar goal-keeper-ul oaspeţilor l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă, penalty-ul fiind transformat cu siguranţă de Megheleş, care a trimis în dreapta lui Filca.
Băieţii antrenaţi de Claudiu Balaci au rămas în 10 oameni în minutul 37, atunci când Haţegan a văzut al doilea galben după un fault asupra lui Nicola, centralul Cosmin Corocan arătându-i apoi cartonaşul roşu.
Şi dacă în prima repriză putem trece în dreptul oaspeţilor un plus de posesie şi de agresivitate, în partea a doua caransebeşenii au arătat publicului o cu totul altă faţă. Acest lucru s-a văzut la doar trei minute de la reluare, când Nicola a expediat o centrare de pe partea stângă, Negoescu a aşezat pentru Neagu, şutul superb al acestuia, de la 14 metri, oprindu-se în vinclul stâng al porţii apărate de Marcel Filca. Portarul oaspeţilor s-a revanşat în minutul 51, când s-a întins şi a reuşit să respingă în corner şutul excelent trimis de Jula pe jos, de la 18 metri.
Acelaşi Jula a mărit avantajul caransebeşenilor în minutul 55, când gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri obţinută de Nicola, execuţia senzaţională a tânărului „tunar” gugulan oprindu-se în vinclul drept al porţii „croate”.
Goal-keeper-ul oaspeţilor s-a remarcat în două rânduri, o dată în minutul 58, când a respins şutul din alergare expediat de Nicola de la 16 metri, şi încă o dată în minutul 60, când a reuşit să-l incomodeze pe Negoescu, scăpat pe dreapta, mingea trimisă de atacantul caransebeşean fiind respinsă de Domondi din faţa porţii.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 71, când Neagu i-a pasat perfect în adâncime lui Enache, acesta l-a driblat pe Filca şi, deşi talonat de Ribar, a reuşit să trimită în plasă dintr-un unghi aproape imposibil.
Portarul „Croaţiei” a reuşit să limiteze proporţiile scorului în minutul 76, când a respins în corner şutul puternic expediat din careu, la colţul scurt, de Boieriu-Ujica.
Seria golurilor spectaculoase s-a încheiat în minutul 78, atunci când Jula a recuperat o minge la 25 de metri şi a şutat senzaţional, în stânga lui Filca, exact la încheietura barelor, tânărul jucător caransebeşan ducând scorul la 5-1.
Oaspeţii au mai înscris o dată în minutul 89, după o fază prelungită de atac purtată pe partea dreaptă, după care mingea a ajuns la Ţundrea, şutul acestuia, de la 17 metri, deviat de un apărător al gazdelor, păcălindu-l pe Birăescu.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, I. Mărgan (79, N. Stanca), L. Vătafu, N. Jula, C. Arnăut, I. Drăgoi, A. Megheleş (min. 77, C. Nicoară), T. Stanislav, A. Neagu, Al. Nicola (73, F. Boieriu-Ujica), C. Negoescu (66, D. Enache); rezerve: C. Govoşdeanu, M. Frenţ, B. Dragomir. Antrenor, Ion Bica.
Croaţia Clocotici: Marcel Filca, L. Tomescu, N. Ţundrea, C. Domondi, Gh. Ribar (75, Marian Filca), Al. Chelu, R. Costachi, M. Vatav (66, M. Balaci), D. Dragotă (54, M. Udoviţă), C. Moţi, I. Haţegan; rezervă, C. Balaci. Antrenor, Claudiu Balaci.
A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă) şi Daiana Sadovan (Caransebeş).
Observatori: George Chitucea (Reşiţa) şi Gheorghe Tiuch (Caransebeş).
Sorin ROGOZ