La Caransebeş, liberalii i-au lăsat pe social-democraţi în ofsaid



Trei puncte de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Caransebeş de joi, 25 aprilie, anunţau cel puţin discuţii aprinse între aleşii liberali şi cei social-democraţi din legislativul municipiului. Este vorba despre proiectele de hotărâre iniţiate de viceprimarul Marius Isac, fiecare făcând referire la înlocuirea unui membru în Adunările Generale ale Acţionarilor de la SC Transal Urbis SRL, SC Pol-Com SRL şi SC Gugulania Land SRL.
Reacţia lui Marius Isac vine după ce, în şedinţa din 27 februarie, liberalii Ioan Pop şi Toma Tămăşilă au votat în favoarea grupului PSD din Consiliul local, ceea ce le-a permis social-democraţilor să-şi impună câte un membru în AGA celor trei societăţi de care am amintit, deţinând, astfel, majoritatea în respectivele structuri. Cel puţin în cazul Transal Urbis, această situaţie a avut ca efect imediat numirea lui Mihai Minea în funcţia de director-adjunct al societăţii de salubritate, el preluând atribuţiile directorului Ovidiu Chimigeriu, a cărui soartă urma să fie hotărâtă la revenirea acestuia din concediul medical.
Mişcarea viceprimarului Marius Isac i-a lăsat pur şi simplu în ofsaid pe social-democraţi, deoarece aceştia nu aveau nicio posibilitate să se opună, grupul lor numărând doar şapte consilieri, doi absentând de la şedinţă, în timp ce, de partea cealaltă, toţi cei zece liberali au fost la post.
În cazul SC Transal Urbis SRL, consilierii şi-au exprimat opţiunea pe buletinele de vot, rezultatul acestuia fiind că şeful grupului PSD, Florin Bogdea, a fost înlocuit în AGA cu liberala Maria Poneţchi.
În Adunarea Generală a Acţionarilor SC Pol-Com SRL, în locul lui Ioan Pop, cel care a fost exclus din PNL, a fost ales, prin acelaşi procedeu al buletinului de vot introdus în urnă, noul consilier liberal Alexandru Stănescu.
Lucrurile s-au complicat atunci când a venit vorba de AGA SC Gugulania Land SRL, când s-a urmărit înlocuirea aceluiaşi Florin Bogdea cu un liberal, însă, cum propunerea grupului PNL, Ciprian Brancu, făcea parte şi din comisia de numărare a voturilor, la presiunea social-democraţilor, Marius Isac a retras proiectul de pe ordinea de zi, urmând ca el să fie discutat într-o şedinţă viitoare.
„Observaţiile mele vizavi de aceste numiri nu sunt legate de înlocuitori, fiindcă e firesc ca, în acest moment, Partidul Naţional Liberal să deţină majoritatea în aceste societăţi, pentru că deţine majoritatea în Consiliul local şi asta e regula, însă cred eu că, pe alocuri, în procedura adoptată au fost unele scăpări, sau minusuri… Dar asta este treaba juriştilor, e treaba celor implicaţi”, a spus după şedinţă primarul Felix Borcean.
Până una, alta, însă, liberalii au redobândit controlul asupra SC Transal Urbis SRL, o Adunare Generală a Acţionarilor urmând să aibă loc în prima decadă a lunii mai, după cum au susţinut în şedinţă consilierii PSD.
Să mai spunem că, tot joi, liberalii şi-au impus omul şi când a venit vorba de alegerea preşedintelui de şedinţă pe următoarele trei luni, viceprimarul Marius Isac câştigând în faţa propunerii social-democrate, Valentin Dascălu.
Sonia BERGER