Grădiniţa PP 4 din Caransebeş, într-un proiect european



În cursul săptămânii trecute, la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 din Caransebeş a fost prezentat un spectacol dedicat Zilelor Erasmus, cu acest prilej fiind lansat şi Proiectul „Incluziune şi diversitate la nivel european”.
Directorul grădiniţei, Codruţa Peia, ne-a informat că la acest apel s-a aplicat în luna februarie a acestui an. „Ne-am bucurat de obţinerea unui rezultat pozitiv, respectiv 90 de puncte, şi clasarea în primele zece unităţi de învăţământ la nivel naţional. Prin acest proiect am obţinut un grant de 12.325 de euro, proiectul conţinând, totodată, şi participarea la o activitate de mobilitate, ce se va desfăşura în perioada 13-18 iulie 2020, în Italia, la Florenţa”, a mai spus Codruţa Peia.
Clasarea grădiniţei pe locul 8 la nivel naţional este cu adevărat o performanţă, a declarat şi Ana Damian, inspector şcolar pentru educaţie timpurie în cadrul ISJ Caraş-Severin. „Colegele mele chiar merită felicitări pentru efortul depus, fiindcă, la acest tip de activităţi, procedeul de depunere şi câştigare este unul laborios. «Erasmus+ schimbă vieţi, deschide minţi», acesta este un slogan foarte valabil, în sensul că oferă copiilor, în primul rând, cadrelor didactice, în al doilea rând, părinţilor şi chiar comunităţii, o altă deschidere şi noi modalităţi de activitate în ceea ce presupune procesul de predare/învăţare/evaluare. Prin urmare, este un plus câştigat de copiii din această grădiniţă şi, nu în ultimul rând, chiar şi pentru părinţi şi pentru comunitate. Eu chiar le-am sfătuit pe colegele mele să îndrăznească, să se pregătească, să întocmească documentaţia specifică şi să aplice pentru ceea ce înseamnă şcoală europeană, grădiniţă europeană. Ar fi foarte bine să avem şi la Caransebeş aşa ceva, fiindcă la Reşiţa există o grădiniţă care a ocupat locul 4 şi, având în vedere că municipiul Caransebeş este al doilea oraş ca mărime din judeţ, ar fi foarte frumos să obţinem un al doilea titlu”, a mai spus Ana Damian.
Geanina LUCA