La anul, gaz în Valea Cenchii


Continuând seria vizitelor în cartierele municipiului, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, s-a întâlnit recent cu cetăţenii din Valea Cenchii. Edilul a afirmat că principala problemă a zonei este lipsa gazului, motivul deplasării sale fiind tocmai acela de a le da locuitorilor asigurări privind preocuparea administraţiei locale vizavi de acest subiect.

Între timp, a apărut şi o lege nouă, care s-ar putea să ne uşureze demersul, dar în acelaşi timp e posibil să ne şi întârzie, însă pot să spun cu siguranţă că, în oricare dintre aceste două situaţii, fie printr-o finanţare din partea Primăriei, fie din partea firmei care va executa aceste lucrări, în 2019 problema gazului îşi va găsi, în cele din urmă, soluţionarea. Pentru anul acesta, le-am spus cetăţenilor să-şi facă în continuare provizii de lemne, pentru că majoritatea gospodăriilor se încălzesc cu acest tip de combustibil, dar anul viitor s-ar putea să-i găsească în situaţia de a se branşa la gaz”, a spus Felix Borcean.

Alte probleme identificate de primarul municipiului în acest cartier se referă la curăţarea rigolelor, care cade în sarcina fiecărui cetăţean, pe porţiunea din faţa casei sale, sau la vitezomanii care produc disconfort cetăţenilor, în acest sens edilul dând asigurări că, într-o viitoare Comisie de sistematizare rutieră, va fi pusă în discuţie instalarea unor indicatoare pentru restricţionarea vitezei la 30 km/oră în toată zona, cu excepţia arterei principale de acces. De asemenea, Felix Borcean le-a promis locuitorilor cartierului că anul viitor aici va fi construit şi un loc de joacă pentru copii.

În plus, primarul municipiului a adăugat că cetăţenii au mai ridicat problema foişoarelor din cartier, unde aproape în fiecare seară se adună grupuri de tineri care perturbă liniştea şi blochează circulaţia rutieră, motiv pentru care locuitorii din zonă au solicitat dezinstalarea acestora.

Alimentarea cu apă funcţionează, oamenii sunt foarte mulţumiţi, Valea Cenchii fiind la ora actuală cartierul cu cea mai bună şi curată apă din oraş. Şi dacă tot am ajuns la acest capitol, în Caransebeş situaţia apei nu este deloc una bună, ba chiar se poate spune că apa este foarte proastă, apa potabilă având calitate de apă menajeră, şi cred că Aquacaraş ar trebui să-şi modifice tarifele din această cauză. Ştiu că există şi alte probleme, sunt asociaţii de proprietari care au datorii şi că există intenţia de a debranşa anumite astfel de asociaţii, dar eu cred că primul lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere Aquacaraş este calitatea apei din tot oraşul”, a mai spus edilul.

Sonia BERGER