Oţelu Roşu, pe primul loc


Sandu Florei

Lucian Manole

Sâmbătă, 16 martie, pe Stadionul „Vichente Birău” s-a disputat derby-ul Ligii a IV-a, dintre Metalul Oţelu Roşu şi Voinţa Lupac, meci contând pentru etapa a XX-a. Întâlnirea era cu atât mai importantă cu cât cele două echipe erau despărţite în clasament de un singur punct, în cazul victoriei gazdelor, Metalul detronând liderul şi instalându-se pe o poziţie pe care o ţinteşte de multă vreme.

Seria ocaziilor a fost deschisă în minutul 3, de Şt. Bălan, al cărui şut de la 20 de metri a fost reţinut de lângă bară de Petruţ. Peste două minute, Neagu a dat o pasă peste apărarea oaspeţilor, însă lui Bădeţ i-au lipsit câţiva centimetri pentru a putea agăţa balonul care, în cele din urmă, a poposit în braţele lui Petruţ. Acelaşi Bădeţ a fost protagonistul fazei din minutul 8, când a tras puternic din careul oaspeţilor, însă Petruţ a reuşit să respingă.

În continuare, meciul nu a fost foarte spectaculos, ocaziile au lipsit, însă jucătorii s-au remarcat prin angajament, pe un teren greu, pe care mingea a fost extrem de dificil de controlat, dar care a favorizat alunecările care au dus la câteva accidentări pe parcursul partidei. A fost o dispută între două echipe sensibil egale valoric, Lupacul lăsând impresia că a venit „la egal”, ceea ce ar explica perioadele lungi în care gazdele erau cu toţi jucătorii, mai puţin Grecu, în jumătatea adversă.

În minutul 21, spiritele s-au inflamat, la o fază la care gazdele au cerut penalty, la un henţ în careu al lui Mozici, însă arbitrul de centru, Constantin Stamatoiu, a lăsat jocul să curgă.

Repriza secundă a debutat cu o gafă a lui Petruţ, care, în minutul 50, a degajat din colţul careului mic, însă mingea a ajuns la Slătaru, mijlocaşul Metalului a oprit-o şi, fără să stea prea mult pe gânduri, a trimis-o, de la 35 de metri, spre poarta oaspeţilor, goal-keeper-ul Voinţei reuşind să o prindă după un plonjon disperat. Patru minute mai târziu, Petruţ a reuşit să respingă şutul de la 12 metri al lui Moldovan, după o pătrundere pe dreapta a acestuia. Portarul oaspeţilor a mai reuşit să prindă şi şutul de la 25 de metri al lui Neagu, din minutul 75, forţa acestuia fiind atenuată de terenul greu.

În minutul 79, Negrei a avut o pătrundere impetuoasă pe partea stângă şi, intrat în careu, a fost oprit prin fault de Mozici, „centralul” Stamatoiu dictând lovitură de pedeapsă. Penalty-ul a fost transformat de Neagu, care a tras în stânga portarului, Petruţ alegând celălalt colţ.

După primirea golului, oaspeţii s-au aruncat în atac, reuşind câteva faze bune, cea mai periculoasă fiind cea din minutul 88, atunci când Creţan a intrat în careu pe partea stângă, a şutat puternic, Grecu a parat, dar mingea, care se îndrepta spre poartă, a fost respinsă în ultimul moment de Negrei.

Scorul final a fost stabilit în cel de al doilea minut, din cele patru, de prelungiri, dictate de Constantin Stamatoiu, pe un contraatac în care Neagu şi Bădeţ au scăpat singuri de la centrul terenului, faza fiind finalizată cu un şut năprasnic al lui Neagu, care, de la 12 metri, l-a executat pe Petruţ, aducând nu doar liniştea, ci şi o imensă bucurie pe banca gazdelor.

„În primul rând vreau să felicit băieţii pentru jocul prestat şi felul în care au abordat partida, pentru munca depusă, fiindcă, după cum s-a văzut, astăzi au fost aici şi televiziuni, şi supervizori şi înainte de meci au circulat tot felul de zvonuri. Noi am jucat şi vom juca întotdeauna numai şi numai pe teren. Aş dori să felicit şi echipa oaspete pentru dăruirea pe care a arătat-o până în momentul de faţă, iar noi, din această clipă, trebuie să ne gândim numai la locul întâi. Referitor la meciul de astăzi, eu zic că din minutul 1 până în minutul 87 am dominat categoric partida. Băieţii mei au muncit, au vrut victoria şi au reuşit-o, iar vorbele care s-au vehiculat până acum, că nu vrem să promovăm, cred că le-am infirmat. Vrem din tot sufletul promovarea. În continuare ne vom pregăti numai şi numai pentru barajul care ne aşteaptă, fiindcă cred că 99,99 la sută suntem campioni”, a spus preşedintele Metalului Oţelu Roşu, Alexandru Florei.

„Din păcate, calitatea jocului a fost impietată de starea terenului, ambele echipe fiind tehnice, echipe care îşi merită locul în fruntea clasamentului. Noi am păcătuit din nou la finalizare, or, în condiţiile unui joc în deplasare, din trei, patru ocazii trebuie să marchezi cel puţin un gol dacă vrei să obţii un rezultat pozitiv. Golul al doilea al gazdelor a fost pe fondul unei dominări cvasitotale a noastre, cu toţi jucătorii în careul advers. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost unul echitabil, ţinând cont de ultima perioadă a meciului, când am dominat autoritar, din păcate aceleaşi carenţe pe care le avem, lipsa omului de gol şi concentrarea în faza de finalizare, spunându-şi cuvântul”, a declarat după meci Lucian Manole, directorul tehnic al Voinţei Lupac.

Metalul Oţelu Roşu: Grecu, Veche, Arnăut, Ov. Bălan (min. 60, Negrei), Aiojoaiei, Moldovan, Şt. Bălan, Ispas (52, D. Bona), Slătaru, Neagu, Bădeţ; rezervă: Vasile. Antrenori: Aurelian Panescu, Alin Olariu.

Voinţa Lupac: Petruţ, Mozici (85, Nica), Vişatovici, Domondi, Oncică, Mihăilă (50, Străin), Costachi, Lazarovici, Târbăţ, Mihuţescu, Creţan; rezerve: Caramalău, Chitucea, Hapău, Gliguţă, Brumar. Antrenor, Bosco Vişatovici.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Silviu Haramuz (Reşiţa) şi Răzvan Nistoran (Oraviţa).