Jupa s-a îngozit cu zâmbetul pe buze


Deşi este o sărbătoare împrumutată, am considerat că Halloweenul este o ocazie perfectă pentru cei mici de a se distra costumându-se în personajele de desene animate sau din poveştile preferate şi de a cutreiera uliţele satelor, speriindu-i pe localnici cu clasicele „somaţii”: „Buhuhu!” şi „Ne daţi sau nu ne daţi?!”.

Am fost încântată de reuşita evenimentului organizat anul trecut la Jupa şi am hotărât să continui organizarea de activităţi cu copiii pe acest specific şi anul acesta. La aflarea veştii, cei mici au fost încântaţi la gândul că vor strânge din nou punguţe pline de bombonele. Chiar şi mămicile lor s-au arătat încântate de reluarea acţiunii şi, în ciuda vremii friguroase şi umede, i-au pregătit pe copii în simpatice şi originale costume şi i-au însoţit în toată aventura de sperietori de gazde. Micuţii au făcut tot posibilul să se arate fioroşi pentru primirea „de frică” a dulciurilor, însă nu au reuşit decât să stârnească râsul şi simpatia celor mari.

Ştiind cât de frumos a fost evenimentul de anul trecut, anul acesta cei mici au venit şi mai bine pregătiţi din punct de vedere vestimentar, aici văzându-se munca mamelor în ţinutele de sărbătoare: vrăjitoare, vrăjitori, cavaleri curajoşi şi fantome palide.

Bucuria de pe feţele celor mici ne-a ajutat să trecem uşor peste frigul de afară şi oboseala acumulată în cursul săptămânii. La început, micuţii au întâmpinat greutăţi la ţipat şi speriat, însă, după câteva încercări recompensate corespunzător, şi-au adunat energia de care aveau nevoie şi au intrat în spiritul sărbătorii. Sătenii nu s-au limitat doar la a ne da bombonele. Am primit cu drag, fiindcă au fost dăruite cu drag, şi cornuleţe cu gem, şi nuci, şi mere.

Pentru că este al doilea an când organizez Halloween-ul la Jupa şi pentru că distracţia a fost la înălţime, iar veselia copiilor a fost mulţumirea mea sufletească, pot spune că reţeta unui lucru bine făcut este voluntariatul din convingere. Când organizezi ceva cu drag, întotdeauna îţi reuşeşte peste aşteptări şi copiii deja ştiu că următorul an va fi la cel puţin la fel de distractiv.

Sandi Dariana POPESCU