Solomia Sârbu, de 82 de ani, a alergat în „Spiritul Olimpic”, la Caransebeş


Câteva mii de copii, adolescenţi şi vârstnici au participat la Crosul Spiritul Olimpic, organizat vineri, 26 octombrie, în 14 localităţi din Caraş-Severin. La Caransebeş, cel mai tânăr participant a avut 5 ani, iar cea mai vârstnică, Solomia Sârbu, 82, ea fiind premiată de Primărie pentru gestul făcut Alături de ea au mai concurat soţul ei Vasile (78 de ani) şi Mircea Socaciu, secretarul Clubului Montan Caransebeş. Toţi au parcurs cu brio traseul de 1.300 de metri stabilit de organizatori. „Această competiţie înseamnă Spirit olimpic. A participa, chiar dacă ai pierdut sau ai câştigat, e cel mai important. Ideea este să continui, pentru că sportul este cel mai nobil dintre toate competiţiile care pot fi organizate într-un spirit olimpic”, a declarat Marcel Vela, primarul Caransebeşului.

Municipalitatea i-a premiat pe câştigătorii Crosului „Spiritul Olimpic” cu diplome şi bani. Pentru locul întâi, la băieţi şi fete, premiul a fost de 400 de lei, pentru locul al doilea administraţia a alocat suma de 300 de lei, iar cei care s-au clasat pe locul 3 au primit câte 200 de lei. Cel mai vârstnic şi cel mai tânăr participant au luat câte 200 de lei fiecare, indiferent de locul pe care s-au situat. Primăria s-a pregătit şi cu premii de rezervă, pe care să le acorde în cazul unor potenţiale accidentări, însă, din fericire, toţi caransebeşenii au trecut cu bine linia de sosire.

Şi la Oţelu Roşu, cei mai buni alergători au fost premiaţi. Şi, chiar dacă în capitala Văii Bistrei startul s-a dat cu o întârziere de câteva secunde, datorată zgomotului din zona Staţiei Peco, participanţii le-au recuperate pe parcurs. „Este o competiţie frumoasă. Ne-am implicat în sprijinirea ei, pentru că Primăria Oţelu Roşu susţine sportul. De altfel, mâine (sâmbătă – n.r.), echipa Dinamo Bucureşti vine în oraşul nostru, tot în urma intervenţiei pe care am avut-o la conducerea Clubului, de la nivel central”, a spus Luca Mălăiescu, edilul-şef al oraşului.

Dar iată învingătorii din câteva dintre localităţile care au găzduit această competiţie, care câştigă, de la an la an, tot mai mulţi adepţi. Caransebeş: băieţi: 1. Francisc Abel; 2. Andrei Lucaci; 3. Lucian Patcaş; fete: Liliana Danci; 2. Loredana Cimpoieru; 3. Nicoleta Cimpoieru. Teregova: băieţi: 1. Ruben Laurenţiu Radu; 2. Florin Văduvoiu; 3. George Mâltea (toţi de la Liceul Tehnologic Sf. Dimitrie); fete: 1. Ileana Ghimboaşă; 2. Cristina Marişescu (ambele de la Liceul Tehnologic Sf. Dimitrie); 3. Ionela Codoşpan (Liceul Rusca Teregova). Glimboca: băieţi: 1. Sebastian Muntean; 2. Darius Sava; 3. Sergiu Radu (toţi de la Şcoala Gimnazială Glimboca); fete: 1. Amalia Ionescu; 2. Maria Iana; 3. Sara Căpăţână (toate de la Şcoala Gimnazială Glimboca).

Bogdan MAUM

Tiana MESNER