Probleme cetăţenilor, rezolvate cu 50 la sută mai rapid


Cei 20 de funcţionari publici, participanţi la proiectul ,,Îmbunătăţirea calităţii şi a timpului de furnizare a serviciilor publice de către Primăria Caransebeş prin implementarea informatică a Ghişeului unic cu registratură electronică şi gestiune de documente”, au primit recent certificatele care atestă implicarea lor. Proiectul, care s-a derulat pe parcursul a 12 luni, s-a încheiat la sfârşitul lui iunie şi a fost finanţat din Fondul Social European, prin Programul operaţional „Dezvoltarea capacităţii administrative” Axa prioritară 2 – „Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei furnizării serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare”, Operaţiunea „Sprijinirea iniţiativelor de reducere a duratei de livrare a serviciilor publice”. Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) a fost de 272.586,00 de lei, din care 231.698,10 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, şi 5.451,72 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Prezent la festivitate, edilul-şef al municipiului, Ion Marcel Vela, a precizat că echipa Primăriei este una tânără, deschisă la variante de modernizare a activităţii în administraţie. „Sunt mândru de voi şi ştiu că mulţi dintre dumneavostră aveţi probleme financiare, că nu sunteţi remuneraţi corect, şi ştiu că aici faceţi o muncă frumoasă, în sprijinul cetăţeanului”, a mai spus primarul.

Important este că, prin implementarea acestui proiect, timpul de răspuns la problemele cetăţenilor se reduce cu 20-50 la sută.

Cu acelaşi prilej au mai fost înmânate şi 30 de diplome funcţionarilor instruiţi în vederea folosirii sistemului informatic implementat, precum şi diplome care atestă participarea funcţionarilor la diferite cursuri de instruire.

Carmen SENCO