Italienii au bătut palma cu FC Caransebeş. Artimon a spus ,,arrivederci”!


caransebes antrenament 5

Marţi, 28 iulie, a avut loc o nouă întâlnire între Consiliul Director al FC Caransebeş 1913 – Gheorghe Hogea, Nicolae Mitidoi, Ilia Vintilă şi viceprimarul Filip Strejariu, directorul sportiv Dan Avram absentând din motive medicale – şi cei doi agenţi FIFA italieni care şi-au exprimat dorinţa de a se implica în managementul clubului gugulan. În urma discuţiilor, s-a ajuns la un acord de principiu, partea italiană fiind de acord să crească cota de contribuţie, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc semnarea oficială a actelor.

La antrenamentul de marţi, condus de Dan Doran şi Toma Peica, au fost prezenţi 15 jucători, iar începând de miercuri, când sunt aşteptaţi 20 de fotbalişti, de pregătiri se va ocupa partea italiană, respectiv antrenorul principal Giovanni Pisano, care a mai antrenat pe CS Baloteşti, antrenorul secund şi preparatorul fizic, care vor sosi la Caransebeş.

„Este vorba, de fapt, de un contract de sponsorizare, cu rate lunare virate în contul clubului, iar în paralel se va semna şi un contract de management în care ambele părţi vor avea de câştigat din vânzarea de jucători. Fotbaliştii pe care îi va aduce partea italiană sunt jucători comunitari şi vor semna contracte pe un an cu FC Caransebeş 1913”, a declarat preşedintele clubului gugulan, Dorin Micşa. Acesta a mai spus că începând de miercuri, încet, încet, în maximum o săptămână, caransebeşenii trebuie să-şi contureze lotul.giovanni pisano

Deşi iniţial era vorba că, în condiţiile în care italienii vor veni la Caransebeş, fostului antrenor Alin Artimon i se va oferi funcţia de director tehnic, contactat telefonic, acesta ne-a declarat: „Eu am răspuns la acest subiect. Nu am făcut-o imediat pentru a nu strica prima parte a negocierilor. Pentru ce să vin pe acest post? Eu sunt antrenor, nu intră în competenţele mele calitatea de director tehnic. Nu mă pricep la asta! Nu am cum să ajut clubul din poziţia asta şi nu vreau să fac mai mult rău decât, teoretic, aş putea face bine. Îi mulţumesc domnului primar Vela pentru încredere şi susţinerea arătate până la final şi îi doresc ca această colaborare dintre părţi să fie benefică şi clubului, şi oraşului!”.

Sorin ROGOZ