Cu stângu-n dreptu’: În timp ce italienii investesc în FC Caransebeș 1913, CFR-ul vrea să pună mâna pe stadion!


După ce, în sfârșit, apele s-au mai limpezit la FC Caransebeș 1913, echipa văzându-și de pregătirea în vederea începerii ediției 2015-2016 a Campionatului Ligii a II-a, doi agenţi FIFA din Italia, care sunt şi oameni de afaceri, anunţându-şi săptămâna trecută intenţia de a prelua managementul echipei, iată că o altă veste vine să tulbure liniștea iubitorilor de fotbal din municipiul de pe malurile Timișului și Sebeșului. Reprezentanții Asociației Sportive Municipale Fotbal Caransebeș, prin fostul lider sindical de la CFR, Mitică Apostu,  au dat din nou Primăria în judecată, solicitând în instanţă dreptul de proprietate asupra stadionului din Parcul Teiuş, deținut în prezent de municipiul Caransebeș.

Arena, aflată acum în domeniul public, aici disputându-se meciurile echipei FC Caransebeş 1913, a fost pur şi simplu abandonată în ultimii ani de Clubul Sportiv CFR, membru în ASMFC. În aceste condiţii, administrația locală a investit peste jumătate de milion de lei în reabilitarea și modernizarea Stadionului Municipal din Parcul Teiuș, astfel încât acesta să fie omologat, iar echipa-fanion a oraşului să poată evolua în cel de al doilea eșalon fotbalistic al ţării. Astfel, au fost refăcute vestiarele, acolo unde tencuiala se prăbuşea pur şi simplu de pe pereţi, au fost reparate tribunele, reabilitate gazonul, instalațiile electrice și de încălzire, toate ajunse într-o stare deplorabilă sub administrarea CFR. În plus, acum stadionul este dotat și cu loje moderne pentru oficiali, sponsori și jurnaliști. Oficialii clubului speră ca noul litigiu să nu afecteze pregătirea sau evoluţia echipei, odată cu începerea campionatului.

O soluție ar fi aceea ca, dacă tot îşi dorește atât de mult stadionul, Asociația Sportivă Municipală Fotbal Caransebeș să despăgubească Primăria pentru investițiile făcute și să preia cheltuielile echipei de fotbal. Greu de crezut, însă, că se va întâmpla aşa, deoarece în ultimii ani Asociaţia nu a investit un leu în arena pe care, până să intre în domeniul public și în proprietatea municipiului Caransebeș, doar o minune a mai ţinut-o în picioare.

Sorin ROGOZ